keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005

Täysikuu

Ensimmäinen täysikuun aikaan suoritettu ajovuoro takana. Sattumaa tai ei, mutta monet ihmiset olivat minusta erityisen pahalla päällä. Sisäinen ihmissusi oli nostanut karvoja pintaan.

Minulla on sellainen etu/ongelma, että tunnen ihmisistä huokuvan mielialan hyvin selvästi. Jos autoon astuva asiakas on väsynyt, stressaantunut ja pahalla päällä, se saa minut hermostumaan. Hermostuessaan ihminen tekee virheitä. Varsinkin suht tuore taksikuski. Mikäli kuljettaja tekee virheen, (esim. nousee väärästä rampista ylös) valmiiksi pahalla päällä oleva asiakas suuttuu, jolloin tuoreehko kuljettaja hermostuu lisää. Kierre on valmis...

Eilistä kovan onnen asiakasta ei lepyttänyt hinnan alennus, ei lukuisat pahoittelut, ei tietoisuus lyhyestä kokemuksestani ammatissa. Sain ensimmäiset kunnon haukut mieltä osoittavan oven sulkemisen kera.

Outoa, mutta jos pitää kuljettaa pahantuulista asiakasta, kuljetan häntä mieluummin pienessä humalatilassa. Humala peittää alleen ja vaimentaa mielialoja, jolloin ne eivät yllä minuun.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

elä nyt saakeli humalatilassa kuljeta... :)

nainen ratissa kirjoitti...

hyvä pointti...

Anonyymi kirjoitti...

quote: elä nyt saakeli humalatilassa kuljeta... :) : quote

tekeekö tätä homaa sittn joku selvinpäin??? ;)

Dyro kirjoitti...

Taksikuskinkin mielialan vaistoaa yllättävän hyvin.