maanantaina, joulukuuta 05, 2005

...ota pullaa kans

Pikkujoulu on tuonut minunkin kyydittäväkseni näitä kaikki-ilmainen-viina-on-juotava -henkilöitä. Viikonloppuna kyytiini laitettiin keski-iän reilummalla puolella oleva naishenkilö. Taksiin hänet saattanut työkaveri pyysi taluttamaan naisen kotiovelle asti, koska tämä oli kovasti paljon päissään. Matkalla selvisi, ettei naisella ollut tarpeeksi käteistä matkan maksamiseen ja pankkikortti oli asunnolla. Siispä korttia noutamaan. Onneksi jätin mittarin raksuttamaan, sillä naisen taluttaminen hissittömän talon yläkerrokseen kesti muutaman tovin. Pelkäsin, että nainen sammuu sillä välin kun kävin höyläämässä kortin autolla. Vielä mitä. Mamma odotti minua eteisessä pullapussin kanssa, eikä tahtonut päästää minua lähtemään. Juttua olisi riittänyt vaikka aamuun. Sain lopulta allekirjoituksen kuittiin ja lähdin asunnosta puoliväkisin tädin roikkuessa kirjaimellisesti takin liepeessä. Pullat jätin vaivihkaa asunnon oven ulkopuolelle.

Tänään illaksi ja yöksi töihin. Ajoa varmasti piisaa, sillä arkipyhän lisäksi Tampere-talolla on isot Itsenäisyyspäivän bileet ja jäähallilla Tappara - Lukko ottelu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Itse kieltäydyn näistä "jalattomista" kuskattavista, ellei joku selvempi hänen kavereistaan lähde mukaan.Etenkin talviaikaan kannattaa olla varuillaan, koska kyydittävä on sinun vastuulla. Joudut aina kattomaan, että asiakas pääsee vähintään lämpimään tilaan kyydin jälkeen.
Siinä ei ole mitään hohtoa roikottaa asiakasta oven vieressä ja samalla kaivaa ulko-oven avaimia -- ei kiitos. Taksin ei tarvitse suostua aivan kaikkeen ja tyhmää ihmisiltä yleensäkkin tuputtaa kyytiin jalattomia..