maanantaina, joulukuuta 12, 2005

Rasismia?

Minä en ole käsittääkseni rasisti, mutta tätä menoa minusta on tulossa sellainen. Alle kymmenen ajovuoroni aikana minulta on jäänyt kaksi kertaa maksu saamatta. Kummassakin tapauksessa asiakas oli ulkomaalainen. Kummallakaan ei ollut senttiäkään käteistä mukanaan, ainoastaan joku Visa Electron (joka EI käy taksissa!) Kumpikin yritti nostaa automaatilta rahaa siinä onnistumatta. Toisessa tapauksessa on potentiaalinen mahdollisuus rahojen saamiseen, toisessa ei taatusti.

Onko taksikuskin kokemattomuutta, ettei kysy kansallisuuden perusteella asiakkaan rahatilannetta tämän istuessa autoon? Koska näiden tapausten perusteella näyttäisi siltä.

On muuten hiivatin mielenkiintoinen tilanne selvittää asiakkaan henkilöllisyyttä ja puhelinnumeroa maksua varten, kun hän toistelee vieressä: "Minä tahto suudella sinua. Minä tahto tavata sinut vielä.", eikä poistu autosta lopulta kuin väkisin.

Toivottavasti silmä alkaa oppia noihin. Joka tapauksessa, seuraava vastaava tapaus selvitetään Sorilla. Minun kiltteysmittarini on täynnä.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa löytää naisia joiden KILTTEYSMITTARI on täynnä. Sitä kautta ja vain sitä kautta naisen asema paranee.

Anonyymi kirjoitti...

Se on poliisiasemalle noitten kanssa. Kummasti sitä rahaa löytyy kun ollaan melkein pääpoliisiasemalla. Se on Helsingissä verrattain kaukana melkein kaikesta joten mittarin summa ryhtyy melko pian hirvittämään. Itseni ei ole kertaakaan tarvinnut ajaa perille asti.

Taksin kyytiin nouseminen ilman maksukykyä on suoraan lievä petos.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, kummallista ettei siellä etelässä ole saatu Electron-maksua takseihin. Täällä pohjoisessa (Rovaniemi) moinen on ollut mahdollista jo keväästä/kesästä lähtien. :P

Anonyymi kirjoitti...

Oulussakin Electron passaa vain muutamissa autoissa.. Ilmeisesti semeliltä on saatavilla jotain lisähärpäkettä jolla toimisi vaan on suht arvokas(?). Näin itse joskus kuullut..

Anonyymi kirjoitti...

Pääkaupungiseudulla electron käy vaihtelevasti. Omassa työpirssissä sen kuuluisi käydä, mutta toistaiseksi yksikään maksu ei ole onnistunut.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se Electron täällä Tampereellakin melkein joka autossa käy mutta minä en henkilökohtaisesti ota vielä niitä koska ne sekottaa kassan (kaikki näkyy käteismaksuna) ja siksi toisekseen homma on aika hankala. Meillä kun Semelissä ei käy Electron ja Sunitti on muuten vaan täys paska.

Miten lie electronin laita sellaisessa katvekohdassa missä ei ole gprs käytössä? Mitä kautta se sitten tekee tarkistuksen? Entä pitääkö se paikkansa että Electronia ei voi näpytellä jos esim magneettiraita on hajalla....

Anonyymi kirjoitti...

sen verran vielä että juuri vein tänään yhden "rahattoman" tapauksen poliisilaitokselle... sinne kaveri jäi selviämään ja niskaan tulee vielä maksuvälinepetos syyte :) toivottavasti pöllö ottaa opikseen...

mitä tulee noihin lääppijöihin niin kaikille naisille tiedoksi, HÄTÄ on silloin kun sinusta itsestäsi tuntuu uhatulta. ULAn kauttakin kannattaa kokeilla pyytää apuja ennen kuin painaa hätä nappia, tietty tilanteesta riippuen.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tietoliikenneyhteyttä ei ole, ei kortin varmennus onnistu -- oli kortti mikä hyvänsä. Perinteiset kortit voi varmentaa puhelimitse, Electronia (ja muita vastaavia) ei.

Sen sijaan Electroninkin numeron voi naputella, jos magneettinauha ei ota toimiakseen.

Anonyymi kirjoitti...

Olen kyllä toista mieltä tuosta electronin numeron naputtelusta, toki sen voi naputella mutta eipä se toimi.

Tai ei ainakaan tähän päivään mennessä ole toiminut, kun electronin "juttu" on tietääkseni se digitaalinen varmennus, mihin tarvitsee toimivan magneettiraidan.

Täysin varma en tästä ole. Mutta mikäli electronin magneettinauha ei toimi kunnolla, se käy ainoastaan nostokorttina tai sitten on tilattava uusi.