lauantaina, joulukuuta 03, 2005

Miesten ja naisten reitit

Törmäsin ensimmäistä kertaa tapahtumaan, josta olisi kerta kaikkiaan riemastuttavaa blogata, mutta kun EN VOI! Jokaiselle taksiblogin ylläpitäjälle varmaan tuttu tilanne. Olemme kuitenkin tunnistettavissa, ihmisillä on intimiteettisuojansa ja meillä on vaitiolovelvollisuutemme.

Työ sujuu muuten jo ihan jouhevasti, mutta varsinkin aamuöisin tulee täydellisiä oikosulkuja reittivalinnoissa. Varsinkin jos olen päätynyt outoon kaupunginosaa, josta suunnataan yhtä outojen kaupunginosien kautta jonnekin muualle, asiakkaiden reittivinkit ovat tarpeen.

Jos määränpäähän on kaksi eri reittiä, kysyn yleensä asiakkaalta, kumpaa kautta ajetaan. Olen lyhyen ajokokemukseni perusteella tehnyt seuraavan havainnon: Miehet haluavat ajettavan isoa baanaa, kun taas naiset valitsevat pikkutien. Johtuuko tämä siitä, että naiset kulkevat bussilla niitä kinttupolkuja kun taas miehet paahtavat omalla autollaan valtaväyliä? Kummatkin valitsevat sen tutun reitin kysyttäessä?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Riippunee varmastikin siitä, kumman reitin luulee vievän vähemmän aikaa; luulee, että isoa baanaa veistettäessä matka-aika on lyhyempi, kun voi ajaa lujempaa - vaikka pikkutie saattaa olla lyhyempi.

Ainakaan isolla tiellä ei ole liikennevaloja, joka tarkoittaa vähemmän pysähdyksiä, joka tarkoittaa mukavampaa ajoretkeä.

Kai. :)

Jude Vihervaara kirjoitti...

Nyrkkisääntönä olen pitänyt sitä että missä on vähemmän liikennevaloja. Niissä joutuu kuitenkin odottelemaan useamman kymmentä sekuntia per valot. Jos reitillä on kymmenet valot, hitto, sehän on viitisen minuuttia.