perjantaina, joulukuuta 30, 2005

Käynkö usein jossain?

Olen kuullut paljon tarinoita asiakkaista, jotka eivät humalatilansa vuoksi pysty kertomaan osoitettaan tai kertovat jonkun aivan väärän osoitteen. Esimerkiksi sellaisen, jossa ovat asuneet viisi vuotta sitten. Heillä menee vielä ihan hyvin.

Tänään sain datalle tilauksen erään pubin eteen. Hetken odoteltuani minulle tultiin sanomaan, että odota rauhassa - hetkisen kestää. Lopulta ulos asteli kolmi-nelikymppinen kaveri, joka ei selvästi halunnut tulla heti taksiin. Nojaili seinään ja näytti hyvin humalaiselta. Mietin, voiko kaveri pahoin, enkä hoputtanut häntä kyytiin.

Viimein mies nousi autoon ja pyysi ajamaan keskustaan päin. Mitään muuta ei puhuttu matkan aikana. Hiljaisuus on aina humalaisten kohdalla huolestuttavaa. Keskustassa aloin kysellä, minne mies haluaa mennä. "Kotiin", oli vastaus.

Nainen ratissa: "Missäs koti mahtaa olla?"
Mies: "Sen kun muistaisi."
Nainen ratissa: "Osoite siis hukassa. No ei hätä ole tämän näköinen. Minne kaupunginosaan ensin suunnattaisiin?"
Mies: *hiljaisuus*
Nainen ratissa: "Mitä siinä sun kotisi lähellä on?"
Mies: "Ei nyt tule mitään mieleen..."

Tässä vaiheessa pysäytin auton.

Nainen ratissa: "Jaaha, jos pohditaan hetki tässä paikallaan tilannetta. Mulla on tässä näytöllä kartta. Olisiko siitä apua?"

Mies piristyi selkeästi hieman ja katselimme hetken karttaa. Ilman tulosta. Mikään ei äkkiseltään kuulostanut tai näyttänyt tutulta. Lopulta mies luovutti, maksoi taksin ja päätti lähteä ulos selvittämään päätään ja pohtimaan asiaa.

Olisin jotenkin ymmärtänyt tilanteen, jos asiakas olisi ollut dementoitunut vanhus. Mutta suht nuori ihminen, täysin muisti katki. Oli sitten humalassa tai ei, niin asuinpaikkansa täysin unohtaakseen on tuon ikäisen ihmisen täytynyt liuottaa aivojaan jollain muullakin kuin keskikeppanalla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sairaalamaailmassa noita kavereita tulee vastaan. kolmissa kymmenissä ja ihan perinteisellä viinalla liottaneet aivonsa kunnon altzheimer-tasolle. ei sitä voi oikein muuta, kuin miettiä, että eikö tuokaan ole yhtään parempaa tekemistä keksinyt.
-srangelove-

Anonyymi kirjoitti...

nää on veikeitä ihmisiä nää tälläset jotka unohtaa osoitteensa humalassa... tänään perjantaina 30.12 vein niitä kokonaiset 4 ja kaikki oli Linnainmaan alueella.... liekö sitten jotain Linnainmaan syndroomaa :)
Yleinsä olen ottanut sen linjan että jos ei osoitetta tule niin taksi ei liiku... se on minusta hieman hölmöä ja osittain hieman arveluttavaakin ajaa "eteenpäin" tai jonnekkin muuhun ei niin tarkkaan osoitteeseen...

Anonyymi kirjoitti...

Kakkosesta kerran hyppäs asiakas kyytiin ja sanoi "eteenpäin". Ajoin nokan kiinni Keskustori 7:n seinään. Asiakas koitti laittaa hanttiin, mutta maksoi lopulta kiltisti kun olin ajanut hänet sinne mihin oli pyytänyt. Asiakas jatkoi matkaansa nilkalla.

Jos ei tarkkaa osoitetta tule, niin ei kannata lähteä viemään. Osoitteen ollessa hukassa asiakkaan puolelta, niin hyvin sekavassa tilassa olevien osoite löytyy kuskin puolesta aika nopeasti, Sorinkatu 12...