torstaina, joulukuuta 08, 2005

Aamujorinaa

Yli vuorokausi valvomista takana. Ajoin koko yön. Aamun viimeinen asiakas, joka oli tehnyt lentokentälle aikatilauksen, oli nukkunut pommiin. Olin jo soittamassa asunnon summeria, kun hätääntynyt mies ilmestyi ovelle ja pyysi minua odottamaan vartin verran. Hyvissä ajoin ehdittiin silti kentälle.

Olin kotona puoli seitsemän jälkeen. Tänään oli viimeinen päivä jättää AMK:n opinnäytetyöni. Luin yöllä tolpalla istuessani työn kertaaltiin läpi ja tein korjausmerkintöjä. Tultuani puoli seitsemältä aamulla ajosta tein viimeiset muutokset ja tarkistin ulkoasun. Miehen työpaikalta sain hienot lasertulosteet mukaani, jotka kiikutin samantien ohjaavan opettajan postilokeroon. Nyt olen kotona, eikä erityisemmin nukuta. Melkoisen euforinen olo.

Olen tehnyt taksiduunista taas yhden ei-tieteellisen havainnon. Olen saanut kohtuullisen hyvin tippiä lähinnä miespuolisilta henkilöiltä. Paitsi yhtenä iltana. Olin laittanut hiukset kiinni melkoisen kireälle ponnarille. Silloin ei herunut kuin yksi erittäin inhottava lähentely-yritys. Sattumaa vai ei? Tätä pitää testata lisää.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Testaa meikkaamista myös. Huulipunallakin tuntuu olevan jonkinlaista vaikutusta :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei.
Voisitko valistaa minulle, miten taksissa on tapana matkustaa... Siis että onko olemassa joku kirjoittamaton/kirjoitettu sääntö esim. tipin antamisesta? Ja mihin penkkiin yksinäisen matkustajan kuuluisi istua? Ei ole tullut kamalasti ajeltua taksin kyytissä ja ois kiva tietää siltä varalta jos joskus rikastuu...

nainen ratissa kirjoitti...

naiskuski: meikattu on jatkuvasti, huulipunaa en juuri käytä. Pitää ehkä kokeilla :-)

anonymous: Tippiä ei ole koskaan tietenkään pakko antaa, mutta asiakas voi "pistää kahvirahaa" kuskille, jos tuntee tulleensa erityisen hyvin palvelluksi. Käytännössä tippiä tulee useimmiten niin, ettei asiakas huoli vaihtorahoja. Nainen ratissa kiittää ja hymyilee tällöin kauniisti. Useimmiten tippaajat ovat tosiaan miehiä, joiden kanssa on tullut höpötettyä joutavia koko matka. Toki naisetkin joskus muistavat.

Tuosta penkistä... Stadilaiset kuskit ilmeisesti karsastavat asiakkaan istumista pelkääjän paikalle, mutta itse en pidä tuolla niin väliä. Kun asiakas istuu yksinään takapenkille, niin mieluusti pelkääjän paikan taakse. Lisää "vinkkejä" löydät taksikuskilta.

Jude Vihervaara kirjoitti...

Tuohon istumapaikkaan: mikä tahansa on OK, paitsi kuljettajan taakse. Mieluiten sinne pelkääjän taakse. Ja jos on pakko tunkea siihen kuljettajan viereen, se piipittävä hälyääni tarkoittaa sitä että turvavyö tulisi laittaa kiinni.