keskiviikkona, lokakuuta 19, 2005

Taksin laatoittaminen ei kannata

Mitä taksiin oksentaminen maksaa? Se kannattaa jälleen pikkujoulujen alla kerrata Santerin viime vuotisesta merkinnästä. Varsinkin te ilmaista viinaa lipittävät amatöörit. Olette nimittäin suurin riskiryhmä.

Kurssilla olemme saaneet nauttia tulevien kollegoidemme oksennustarinoista. Yksi oli saanut ykät suoraan päälleen. Positiivista: autoa ei tarvinnut siivota lainkaan. Negatiivista: 30 asteen pakkasella ei ollut kiva ajaa ikkunat auki kahtakymmentä kilometriä.

Luovaa oksentamista: Kuski ei voinut heti pysäyttää liikenteellisesti hankalan paikan vuoksi. Kaveri yrjösi povariinsa. Tuli piripintaan, mutta ei tippaakaan yli. Toinen tapaus koulujen päättymisillalta. Tuore ylioppilas tunsi taksin takapenkillä äkillisen halun tyhjentää vatsansa sisällön. Ei kerinnyt sanoa edes "laudatur", kun ylioppilaslakki oli otettu uusiokäyttöön. Tuli muuten melkoisen paljon halvemmaksi kuin saman tavaran laskeminen penkeille.

Vinkiksi teille, jotka matkustatte henkilön seurassa, joka on huonommassa kunnossa kuin te itse. Sijoittakaa hänet istumaan kuskin viereen tai vielä mieluummin takapenkille pelkääjän paikan taakse. Tällöin ovi ja tienpenkka ovat tarvittaessa lähempänä. Siitä keskipaikalta tai kuskin takaa on huomattavasti hankalampaa ja jopa vaarallista hyökätä ulos helpottamaan oloaan. Paras vaihtoehto tietysti on, jos taksin kyytiin ei tulla ennenkuin se olo on hieman parempi.

5 kommenttia:

tolpalla kirjoitti...

Onneksi autoon oksentavia on harvassa. Yksi tapaus ja 7 vuotta takana. Se maksoi 250 euroa pokalle. Ja maksusta todella tapeltiin länsiväylän varrella. Tietenkin asiakkaan kanssa ollaan ulkoiltu vuosien varrella lukemattomia kertoja. Kerran piti poliisien viedä poka pois kun ei oksentamiselle tullut loppua. Soitti viellä tyttö perään ja kiitti kun en jättänyt heitteille;)

Saako udella mihin kylään olet liitettä ajamassa?

nainen ratissa kirjoitti...

Paljastan kaupunkini, jos ja kun saan lupani. Fiksuimmat ovat sen tosin jo päätelleet. Eipä tuossa nyt hirveästi salailtavaa ole, mutta kun olen vähän taikauskoinen. Että jos sen tässä vaiheessa paljastan, homma menee pieleen...

Anonyymi kirjoitti...

Oksensin puolikuolleena Espanjassa taksin ulko-oveen (olimme moottoritiellä, mutta tajusin sentään että ei ole cool oksentaa autoon sisälle). Kuski ei ymmärtänyt valitettavasti, että nyt oli hätä kyseessä ja oikea paikka minulle olisi ollut sairaala, vaan vei minut hotelliin ja varasti kaupan päälle pörsin laukustani.
Mutta sitä vaan tulin ihmettelemään, että miksei takseissa ole oksennuspusseja näitä valitettavia tapauksia varten?

nainen ratissa kirjoitti...

Joissakin on. Nekään eivät auta, jos asiakas ei varoita mitenkään huonosta olostaan etukäteen. Jokaiselle humalaiselle kun ei voi ensimmäiseksi työntää pussia kouraan. Suositeltavaa on muutenkin pyytää pysäyttämään ja hoitaa homma auton ulkopuolella. Jos oksettaa koko ajan, kannattaa jättää taksikyyti tuonnemmaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on ollut jokunen asiakas kyydissä, joita on kokoajan oksettanut. Ei muuten ole kivaa ajaa. Pidän muovipussia takkini taskussa, kertaakan ei ole vielä autoa laatoitettu onneksi, kerran tosin oli todella lähellä (sama asiakas jota oksetti sitten kokoajan, mutta ei tullut enempää). Asiakas käveli siksakkia hilpeällä tuulella autoon, pakitin parkkipaikalta pois ja kerkesin noin 10 metriä ajaa jolloin asiakkaalla tuli vatsalaukun sisältö suuhun. Kerkesi sentään käden eteen laittaa, jolloin pysäytin auton ja kohteliaasti sanoin asiakkaalle, että menehän pihalla käväseen.

Koitin porukalle ehdotella, että mitä jos tämä naishenkilö jätettäis matkasta, mutta ei kelvannut. Pysähdyttiin toinenkin kerta, ja yökkäilystä vaan ei tullut loppua. Ei silti onneksi laatoittanut auton sisältöä.