sunnuntaina, lokakuuta 09, 2005

Nainen ratissa aloittaa

Aamulehti kirjoitti tänään, ettei taksikuskiksi ole jatkossa asiaa ennen pakollista kurssitusta. Itse en edes harkitsisi kaikkien asioiden läpikäymistä itseopiskeluna. Paitsi että kurssilla käydään läpi tarvittava teoria, siellä myös tavallaan orientoituu tulevaan työtehtävään. Kouluttajien ja kokeneiden autoilijoiden kokemukset ja käytännön neuvot ovat usein kurssi-iltojen parasta antia.

Aamulehden jutussa korostetaan liikenneturvallisuuden ja asiakaspalvelun opettamista. Itse en ole kokenut kurssin painottuvan tuolle saralle. Pääpaino on kaupunki- ja laitetuntemuksessa. Tuo on ymmärrettävää, sillä kouluttajilla on kova paine saada meistä mahdollisimman moni ajoon pikkujouluruuhkiin mennessä. Ajoon pääsy taas edellyttää läpäistyä ammattiautoilijan ajolupatutkintoa. Kuskipula on todellinen ongelma ja meistä jokaiselle on luvattu välittömästi töitä niin paljon kuin jaksaa ajaa heti kun ajolupa on taskussa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kursseilla ei ole tarkoituskaan oppia muuta kun taksialaa liittyvät asiat.Kokeesta pääsee läpi liian monta paska kuskia, jotka luulevat, että taksilla voi liikenteessä tehdä mitä huvittaa.Nämä paska kuskit pilaa muiden ammatti kuskien maineen.Itse kävin autokoulun opettajan kanssa ajelulla ja pyysin kritiikkiä 45 min ajosta.Hyvin meni ja huokaisin helpotuksesta, että en kuulu paska kuskeihin.

Anonyymi kirjoitti...

Heh tuosta tuli mieleen, että itselläni sattui kyytiin autokouluni ajo-opettaja, jolla oli matka kaupungin erääseen ravintolaan, kysäsin sitten lopulta, että mitä mieltä hän oli ajamisestaan. Totesi vain, että turvallisesti veit perille.