keskiviikkona, tammikuuta 24, 2007

Koulutusta

Olen joskus nähnyt asiakkaan valitsevan tietyn merkkisen auton taksien joukosta. Jollain lailla huvittavaa käytöstä, joka voidaan tilanteen niin salliessa hyväksyä. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että aletaan vinkua kuljettajan sukupuolesta. Itse en ole koskaan törmännyt asiakkaaseen, joka vaatisi mieskuskin, mutta ihan viikon sisällä kuulin naiskollegan huutelevan ulalla ko. tilanteesta ja pyytävän uutta autoa paikalle.

Aloin miettiä miten itse reagoisin, jos asiakkaat alkaisivat huudella ettei "reikä ratissa" kelpaa. Primitiivireaktio olisi varmaan joihinkin homosolvauksiin sortuminen, joka ei ole kovin tyylikästä. Siskot, ehdottaisin kyseiseen tilanteeseen seuraavaa, sivistynyttä toimintatapaa:

1. Kerro hymyillen mieskuljettajaa vaatineelle asiakkaalle, että tilaat paikalle uuden auton ja uroksen.
2. Ota yhteys keskukseen. Tee se mielellään ulalla, jotta kaikki kuulevat.
3. Kerro, että asiakas osoitteessa X on erittäin aggressiivinen ja ettei kyseiseen paikkaan kannata lähettää uutta autoa.

Tunnin päästä osoitteessa on ihan oikeasti erittäin aggressiivinen asiakas...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen joskus miettinyt, että mitenköhän sopimatonta olisi taksien joukosta valita se "lempimerkki" x) En ole uskaltanut kokeilla. Onko kukaan vaatinut naiskuskia?
-Brandon-

nainen ratissa kirjoitti...

Brandon, riippuu siitä, miten asian esität. Naurua saat perääsi varmasti, mutta jos otat asian itsekin huumorilla...

Naiskuskia en ole kuullut kenenkään vaatineen.

Lusikka lattiaan kirjoitti...

kerran olen kuullut asiakkaan ehdottomasti vaatineen naiskuskia, oli oikein tilaukseen laitettu.

kyseessä oli todellakin hyväksyttävä tapaus, nainen oli joutunut lähimenneisyydessä kokemaan väkivaltaa miehen taholta joten se miehen kanssa samassa autossa istuminen ei varmaan miellytä...

asiakas oli siis nainen

Anonyymi kirjoitti...

Tietynmerkkisen auton valinnasta: Ajoin Opelilla, olin toisena tolpalla,edessä odotti Mersu. Asiakas änki kyytiin ja sanoi: Minähän en saksalaisella autolla kulje.. Pokka petti kyydin lopussa, kun kerroin asiakkaalle millä kyydillä sitä oli tultu, asiaksta ei naurattanut. Kollegaa kylläkin, kun myöhemmin kerroin.