torstaina, tammikuuta 25, 2007

Identiteettikriisi?

"Ajetaanko siihen Plevnan portille vai ihan ravintolan oven eteen?" En yleensä kysy moista, vaan jätän asiakkaat siihen portille, mutta tästä pariskunnasta säteili jotakin mahdottoman ylimielistä. "Tottakai oven eteen! Ei kai tässä mistään portilta kävellä, kun ravintolaan ollaan menossa!" "Aivan, tottakai..."

Mutkittelin Finlaysonin rakennusten välistä ja sankan väkijoukon läpi elokuvateatterin editse ravintola Plevnan eteen. Portille (jonka läpi ei saa siis autolla ajaa) oli matkaa auton nokasta ehkä viisi metriä. Pariskunta maksoi matkansa täydellisen hiljaisuuden vallitessa.

Minulle ei ihan selvinnyt, tunsivatko nämä ihmiset Finlaysonin aluetta ennestään. Joko he halusivat ehdottomasti kuljetuksen aivan oven eteen tai sitten eivät todellakaan halunneet keskustella taksikuskin kanssa Plevnan portin ja ravintolan oven välisistä etäisyyksistä. Epäilen jälkimmäistä.

Joistakin ihmisistä oikein vaistoaa, miten taksinkuljettaja asettuu heidän ihmiskastissaan jonnekin alimpaan peränurkkaan. Sivistymättömiä tolloja, jotka eivät ole muuta työtä saaneet. Nipin napin ihmisiksi laskettavia olentoja, jotka eivät ansaitse kuin pakollisen huomion.

Haen taas aktiivisesti oman alani töitä. Jos vaikka saisi vielä jonkinlaista uraakin luotua ennen totaalista keski-ikäistymistä. Pitää myöntää, että olen ollut vähän kahden vaiheilla tämän taksiurani mainitsemisesta cv:ssä. Tuskin tämä työttömyyttä huonompi vaihtoehto on, mutta jos rekrytoija on sen tyylinen, kuin tuo Plevnaan kulkenut pariskunta...

Monta hakemusta on kadonnut - TYPOn sanoin - mustaan aukkoon. Kyllä se syö naista siinä kuin miestäkin.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saanko olla utelias ja kysyä mikä olet koulutukseltasi?

nainen ratissa kirjoitti...

Kysyy anonyymi nimimerkki...

Kommenttilootaan en ihan noin yksityiskohtaisia asioita laita.

Lusikka lattiaan kirjoitti...

ehkä se taksiurakin on ihan hyvä mainita... voi olla että myöhemmin se tulee kumminkin esille ja sittenhän kaikki luulee että häpäsit olla taksikuski... mitä ET TIETENKÄÄN ole tehnyt....ethän :-)


-R-

Kolleega kirjoitti...

Kaikissa työnhaku ja haastattelutilanteissa on aina ohitettu ainakin omalla kohdalla tuo taksista tullut (7v)työkokemus. Haetusta alasta/tehtävästä riippumatta, kuljetusala tietysti erikseen. Tosin kuljetus alalla ei tarvitse kuin hakea avaimet tallista/kaapista ja radalle. Ei siellä edes kysellä mitään.
Työnhakuun on enemmän vaikuttanut join 5-7 vuotta vanha sivu/kesätyö tehtaan linjalla yms. vanha lyhytkestoinen homma kuin vakituinen jatkuva taksinajo. Kiva olisi tietää onko maininta CVssä joskus nostanut tien pystyyn ennen haastattelua??

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs oli, joku opetti (kurssilla) että Plevnan portille (siis juuri Satakunnankadun puolelle) ei saisi jättää asiakasta, koska silloin jätetään asiakas risteysalueelle mikä ei ole sallittua.. Eli asiakas pitäisi jättää joko valojen jälkeen tai ennen niitä. Mitä käsityksiä muilla on asiasta? Ilmeisesti taksien toiminnasta oli tullut jonkinverran palautetta asian suhteen..

nainen ratissa kirjoitti...

No "Plevnan portille" tarkoittaa portin läheisyyteen. Tosin itse ajan monesti auton kokonaan jalkakäytävälle, jolloin en tuki risteystä. Tilanteen mukaan nämä hommat hoidetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Voisin kertoa esimerkin, jossa tilanne oli päinvastoin. Kuljettaja tuli hakemaan sunnuntaiaamuna suhteellisen aikaisin, jolloin muuta liikennettä ei vielä ollut. Olin matkalla lentokentälle. Mainittakoon vielä, että autossa oli navigaattori. Kerrottuani minne olin matkalla, kuljettaja meni ikään kuin lukkoon. Sen jälkeen hän lähti ajaa luruttelemaan ja kysyi tietä. Aloin tietysti neuvomaan. Hetken kuluttua selvisi, että olin kautta aikojen hänen toinen asiakkaansa. Myös lentokentällä minun piti neuvoa terminaali ja minne siellä voi asiakkaan jättää. Vaikka asetelma olikin näin, en tuntenut mitään voitonriemua tms vaan katsoin että olemme "samalla puolella" ja annoin hänelle vielä kohtalaiset tipit ja toivotin onnea uudessa työssä.