sunnuntaina, tammikuuta 21, 2007

Kolme kikkaretta

Olin jo aikeissa kehua, miten mukavaa porukkaa tällä viikolla on ollut liikkeellä, kun lauantai-yö muutti kaiken. Sain kokea KOLME vähemmän miellyttävää tapausta.

Ensimmäinen oli kyyti, jollaisesta kuulee juttuja ja jollaisesta varoitan aina asiakkaita, mutta vasta nyt osui omalle kohdalle. Nimittäin kimppakyytitappelu. Tolpilla on aina tyyppejä, jotka kyselevät muiden jonottajien määränpäätä, tavoitteena kimppakyyti. Ok, useimmiten nämä kyydit sovitaan hyvässä yhteisymmärryksessä, eikä ongelmia synny. Vaan jos samaan autoon osuu kaksi ihmistä, jotka ovat tarkkoja rahoistaan ja herkkiä tappelemaan... Tällöin alkaa väittely, paljonko kukin maksaa ja lopulta katsotaan päähänlyöntikisalla, kuka kukin on. Ilmeisesti saan piipahtaa ensi viikolla Sorilla kertomassa oman versioni tapahtuneesta. Paskaa.

Tapahtuma kaksi. Olen nähnyt Hämeenkadulla kaikenlaista ihmispeuraa, mutta tänään olin törmätä aivan uskomattomaan tapaukseen. Tyyppi lähti juoksemaan vasemmalta alle. Minä väistin oikealle samalla jarruttaen. Tyyppi kiihdytti, kuin jahdaten minua tai yrittäen jäädä väkisin alle. Lopulta sain auton pysähtymään ja jannu törmäsi auton vasempaan SIVUUN. Yleensä hillitsen itseni, kun on asiakkaita kyydissä, mutta sillä hetkellä avasin ikkunan ja huusin kitarisani kipeiksi. Paskaa.

Yön kolmas tapaus veti mittarini totaalisesti punaiselle ja lisäsi pari pistettä rasismimittariini. Muutaman hassun sanan suomea osaava kaveri hyppäsi kyytiini eräästä hotellista. Hämeenkatua toisteltiin ja sinne lähdin ajamaan. Hämeenkatu ei kuitenkaan kelvannut osoitteeksi, vaan seuraavaksi alettiin puhua jotain Siwasta, ja että kotiin pitäisi päästä. Täyttä selkoa en sanoista saanut ja Siwoja on Tampereella muutama. Tyyppi ei osannut suomea, ei englantia, ainoastaan eteläisen naapurin humalaista sönkötystä. Koska en voinut jättää miestä 10 asteen pakkaseen heitteille, olin jo tiputtamassa häiskän Ratinan Shellille selviämään ja miettimään osoitettaan. Pinnani vain kiristyi, kun tyyppi hoki koko ajan: "Sinä olla iisi, ei niin kova kuri." Mies selvisi hieman, kun ymmärsi joutuvansa ulos autosta, jos ei ala suuntimaa tulla. Löysimme pienen hakemisen jälkeen perille ja tuli maksun aika. Rahaa kaivettiin joka taskusta todella pitkään... Summa jäi muutamaa senttiä auki, mutta en todellakaan alkanut niistä inistä, sillä halusin päästä ääliöstä eroon. Sanoin tyypille heiheit, kun sain kuulla jotain uskomatonta: "Sinä anta telefooninumberi." "Anteeksi mitä?" "Minä soitta sinul. Anta telefooninumberi." Silloin suustani purkautui kaikki ajatukset yhdessä läjässä: "Voi helvetti, mä olen kypsä teikäläisiin! Teillä ei ole rahaa, olette yksiä limoja ja yritätte vielä iskeä, kuin olisitte joku jumalan lahja naisille! Sinä painu vittuun nyt heti! ULOS!" Paskaa.

14 kommenttia:

Minna Wilhelmiina kirjoitti...

Eli... olit siis raivoissasi kaverille, koska hän ei osannut juuri mitään yhteistä kieltä ja oli silti kiinnostunut sinusta? Ymmärsinköhän nyt oikein?

Vai oliko hän jotenkin muuten vain niin kertakaikkiaan ärsyttävä persoonallisuus?

nainen ratissa kirjoitti...

En saanut tekstiini näkymään koko tilannetta. Ärsyttävä oli. Olisi ajellut etsimässä osoitettaan vaikka koko yön, piittaamatta siitä oliko hänellä rahaa vai ei. Periaatteena kun on, että me ei liikahdeta mihinkään, ellei osoite ole selvillä tai asiakas osaa varmasti neuvoa perille.

Anonyymi kirjoitti...

Miten tuo rasisimimittari siis toimii? Jos tulee vastaan ärsyttävä tapaus, joka sattuu olemaan ulkkari, niin sitten keräytyy jotain pisteitä, joilla kasataan yleistä ulkkari-inhoa? Keräytyyks pisteitä lisäksi miesmittariin, naismittariin, blondimittariin jne vai ovatko ko. ryhmien edustajat ärsyttäviä ihan yksilöinä?

nainen ratissa kirjoitti...

Mitä korkeammalle rasismimittari nousee, sitä herkemmin kysyn ulkomaalaisen asiakkaan likviditeetin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät rasismista huolestuneet kansalaiset, eiköhän käytäntö ole ratin pyörittäjille opettanut kenen likviditetti kannattaa tarkistaa. Siperia opettaa.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaiset kusipäät ovat yksilöitä, ulkomaalaiset pilaavat kaikkien ulkomaalaisten maineen. Yleistäminen on sallittua, koska ulkomaalaisia on vain 99,9 % maailman väestöstä.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista, miten kaikki tarraa tuohon rasismiasiaan =) Mua sen sijaan jäi kiinnostamaan, että miten sun asiakkaat reagoi, kun se ihmispeura tahtoi väkisin auton alle?

nainen ratissa kirjoitti...

Sinhi, joo samaa mietin. Täytyy ensi kerralla taas kirjoittaa vähemmän provosoivasti - tai jättää kirjoittaminen seuraavaan aamuun, kun adrenaliini on laskenut.

Asiakkaat olivat tottakai hämillään, kun kerran hermostuin. Pyytelin kyllä anteeksi ja lopulta naureskeltiin yhdessä kaverin tempaukselle. Huumori on hyvä lääke lähes kaikkeen.

nainen ratissa kirjoitti...

jtp, aamuyössä kulkevista suomalaisista noin 1% on ongelmatapauksia, ulkomaalaisista (lue: virolaiset & pohjois-afrikkalaiset miehet) noin 20 %.

Kolleega kirjoitti...

Sanoisin että enemmän kuin 20%. Toisaalta tinkiminen ja hankala asioiden esittäminen kuuluu kulttuuriin. Painimaan en ole päässyt kuin suomalaisten kanssa...

Lusikka lattiaan kirjoitti...

> Anonymous said...

Miten tuo rasisimimittari siis toimii? Jos tulee vastaan ärsyttävä tapaus, joka sattuu olemaan ulkkari, niin sitten keräytyy jotain pisteitä, joilla kasataan yleistä ulkkari-inhoa? Keräytyyks pisteitä lisäksi miesmittariin, naismittariin, blondimittariin jne vai ovatko ko. ryhmien edustajat ärsyttäviä ihan yksilöinä? >

rasismimittaria voi soveltaa myös "idiootteihin jotka kommentoi blogeihin juttuja joita ei tarvis oikeesti kommentoida" ryhmään...

HJEK kirjoitti...

Ikävä tosiasia on, että itäiset naapurimme, mustalaiset ja Afrikkalaiset ovat vakkari asiakkaita yöelämässä. Kärjistetysti ajateltuna ihmisten keskuudessa: Suomalaiset tappelevat, Venäläiset ryöstävät+salakuljettavat tavaraa, somalit raiskaavat ja mustalaiset puukottavat..näin ajatteli 15ihmistä, jolta pistokokeessa kysyin asiasta. Enkä yhtään ihmettele, että ihmiset näin ajattelevat. Turvallista matkaa nainen ratissa:)

Anonyymi kirjoitti...

Tulipahan vaan mieleen, että se numeron pyytäminen saattoi olla ihan kyydinkin vuoksi. Tuollaista kun ei varmaan monet ole perille saaneet.

nainen ratissa kirjoitti...

Tosi kauniisti sanottu ja ajateltu, teptee, mutta ei...

Näiden miesten ja suomalaisten miesten suurin ero: Suomalainen mies pyytelee anteeksi humalaansa ja vollottaa kuinka paska ihminen on. Nämä jumalan lahjat naisille taas "hyvittelevät" humalaista käytöstään ja rahattomuuttaan näyttelemällä kiinnostunutta.