sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Tie mulle näytä...

Täytyy ensin sanoa, että Tampereen ravintoloista löytyy esimerkillisiä portsareita, jotka hoitavat työnsä hyvin - myös taksien näkökulmasta. Sitten on näitä, jotka sysäävät omat ongelmansa meille.

Eilen kyytiini lykättiin hieman itseäni nuorempi mies, jolla ei ollut päällystakkia päällä. Mies oli humalassa, mutta ei missään änkyräkännissä. En ehtinyt sanoa aa:ta portsarille, kun mies oli heitetty autooni ja poke hävinnyt suljetun oven taakse.

Kysyin kyytiläiseltäni ensimmäiseksi, onko hänellä kotiavaimia. Lompakko näytti olevan kädessä. Avaimia ei ollut, joten mihin hittoon poke kuvitteli minun miehen kuljettavan? Omaan kotiini? Mieheltä oli jäänyt ravintolaan takin lisäksi tyttöystävä. Puhelintakaan ei ollut. Minulla ei ollut tilanteeseen muuta ratkaisua, kuin kuljettaa mies toiselle sisäänkäynnille ja toivoa hänen selvittävän asiansa. En tiedä, mitä mies oli ravintolassa tehnyt ansaitakseen ulosheittämisen, mutta ei meidän työmme ole setviä ravintoloiden sotkuja. Soittakoot poliisin, eikä taksia, jos heittävät ihmisen pihalle talvipakkaseen ilman takkia ja kotiavaimia. Ihme toimintaa.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan oikeassa olet, onpa vastuuntonta käytöstä portsareilta. Kannattaa sysätä vastuu niille keille se kuuluu, toivottavasti oppivat jotain...

Anonyymi kirjoitti...

Kerran minulle talutettiin sammumisen rajoilla hoippuva asiakas kyytiin portsarin toimesta, enpä kehtaa sanoa mistä. Olin kokematon enkä osannut väittää vastaan, joten lähdin kuskaamaan tyyppiä kotiinsa.

Perillä sitten herätellessäni väsynyttä matkaajaa tämä alkoi väittää, että olen varastanut hänen autonsa ja yritti käydä päälle! Pienen kilpajuoksun jälkeen sankarin matka jatkui miekkataksilla...

Opinpahan siitäkin jotakin.

Anonyymi kirjoitti...

Juu.. Kerran mullekkin kannettiin asiakasta autoon, hetken katselin touhua ja päätin nousta autosta kertoen portsarille, luuletko että otan tuon kyytiin? Poke vastasi: ..mut sähän oot taksi.. Ja taisin erottaa poken suusta myös sanan "asiakaspalvelu"....

Annimaria kirjoitti...

Tulipa nyt vaan mieleen näistä portsari tarinoista eräs kerta kun itse lensin ulos ravintolasta.

Oli työporukalla otettu muutamat ennen baarrin lähtöä, mutta en ollut mitenkään tuhottoman humalassa. Kuitenkin sen verran oli tullut kaljaa nautittua, että baariin saapuvuttaessa tarve päästä naistenhuoneeseen oli melko suuri.

Narikkaan oli tietysti kunnon jono, ja ajattelin käytännöllisenä ihmisenä käydä ensin siellä vessassa ja heittää takkini sitten narikkaan, jospa jono vaikka hetken päästä olisi lyhyempi. Noh, tämä idea ei kuitenkaan miellyttänyt ravintolon järjestysmiestä. Ilman sen kummempia selityksiä hän nappasi minua kainoloiden alta kiinni ja kantoi ulos.

Hieman hämmentyneenä sitten seisoin kadulla yksinäni noin oltuani sisällä viitisen minuuttia. Ovella oli tietysti eri henkilö portsarina, eikä hän uskonut selitystäni, ja oli sitä mieltä ettei voi kävellä kolleegansa päätöksen yli päästämällä minut takaisin sisään.

Noh, tarina päättyy onnellisesti, työkaverini selitti tilanteen portsarille ja haki vielä sisältä sen toisen järkkärin selittämään, ja pääsin takaisin sisällä. Mutta ihme kuumakalleja nämä tyypit välillä kyllä tuntuvat olevan. Tämäkin jätkä oli vaan sitä mieltä, että minä olin yrittänyt hiipiä sisään takkipäällä maksamatta narikkaa.

(Muutenkaan en kyllä oikein ymmärrä tätä suomalaista pakkonarikka kulttuuria. Esim. Briteissä narikat on yleensä kaukana ovelta, ja sinne voi viedä takkinsa jos siltä tuntuu, kukaan ei pakota.)

Anonyymi kirjoitti...

Jep, meitä mahtuu moneen junaan ja osa jää asemallekin. Onneksi suurin osa pokeista on mukavia, hommansa hyvin hoitavia ja niiden kanssa voi heittää jopa ihan läppää. Osa taas... niin, he ovat sitten varmaan niitä asemalle jääneitä.

Kolleega kirjoitti...

Ei ne kutsu poliisia vaan taksin jotta ongelmat poistuu hiljaa. Noista kun pidetään tilastoa järjestyshäiriöinä ja anniskeluluvat on sitten vaarassa. Itse olen kyllä jättänyt ihaan siihen ovelle sen asiakkaan, jos se vaikka pääsis takas sisään.

Anonyymi kirjoitti...

Kommentoin nyt näin vanhaa kirjoitusta, mutta ilmaannuin paikalle nyt vasta.
Etelämpänä Euroopassahan ravintoloissa on sisäänheittäjät, meillä Suomessa on vain ulosheittäjiä.
En tiedä onko portsareiden keskuudessa kovin jätkä se, joka heittää eniten asiakkaita ulos illan aikana.

Anonyymi kirjoitti...

Tampereella poket on sellasia, että jos katsot niitä vähänkin pidempään, ne a)heittää sut pihalle b)vie sut kotiinsa, ja täytyy sanoa että vaihtoehto a on näistä parempi ;D

venkoili Hanna, varmaan ollut sinunkin kyydissäsi