perjantaina, joulukuuta 08, 2006

Vauhtimimmit

Lupasin kirjoittaa vaihteeksi mieleen jääneistä mukavista asiakkaista.

Oli menossa viikonloppuyön viimeiset tunnit, kun nuoripari nousi kyytiin. Poikkeuksellista oli, että tyttö tuli viereeni etupenkille ja poika istui taakse. Keskustelumme alkoi oikeastaan samalla sekunnilla, kun tyttö nousi autoon. Ihan kuin vanha kaveri olisi hypännyt kyytiin. Pääasiallinen puheenaiheemme oli - autot. Minusta on aivan ihanaa jutella naisen kanssa, joka tietää vähintään saman verran autoista kuin minä. Naisten kesken autoista jutellessa ei tule koskaan sitä ylimielistä "kyllä minä tiedän tästä enemmän kuin sinä"-fiilistä. Tyttö oli juuri hankkinut ensimmäisen autonsa ja kertoi sujuvasti sen kaikki tekniset tiedot. Minä heräsin nostalgiaan ja muistelin ensimmäisen oman autoni ja pari muuta mieleenpainunutta autokokemusta. Poikaystävä istui takapenkillä hiirenhiljaa...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tietämättömänä vähän takseja käyttävänä asiakkaana tuli tarinasta mieleeni seuraava kysymys: Onko väliä, istuuko asiakas etu- vai takapenkille? Ja eikö se ole ahdistavaa, että selän takana istuu tuntematon henkilö, tai jopa monta?

Autoista on muuten tosiaan erittäin miellyttävää puhua niistä tietävien kanssa. Itse en voi kehua tuntevani autoja liian hyvin, mutta mielestäni on suorastaan noloa, jos sanon jotain autoihin liittyvää miespuoliselle henkilölle, ja hän vastaa "Niin, en mä oikein tunne autoja."!
Ja vaikka osaankin ehkä sentään jotain ensiapua antaa autolleni pienissä probleematilanteissa, on aika tylyä, että kun autoni sammui rautakaupan pihalle ja aloin hieman tutkailla konehuonetta, lukuisia miehiä käveli ohi sanomatta yhtään mitään. Vasta kun sain ongelman jotenkin haltuun, tuli yksi setä kysymään, että voisiko jotenkin auttaa. Toisaalta joskus olen kyllä saanut erittäin hyvää ja aulista palvelua tuntemattomilta tien päällä.

Olettavatko asiakkaasi, että tunnet autosi läpikotaisin, vai että ajelet vaan? Siis jos on koskaan tullut puheeksi.

Tulipas ihan sikapitkä kommentti, sori.

Lusikka lattiaan kirjoitti...

Nainen ratissa tuskin pahastuu jos kommentoin äskeistä... :-)


"Onko väliä, istuuko asiakas etu- vai takapenkille? Ja eikö se ole ahdistavaa, että selän takana istuu tuntematon henkilö, tai jopa monta?"

- periaatteessa ei ole väliä, käytännössä on... muutama nyrkkisääntö:
-jos olet yksin, älä koskaan istu kuskin taakse (tosin itse kehoitan aina kyseisiä tapauksia siirtymään toiselle puolelle). Kaikkein paras on esim kysyä kuskilta että onko väliä mihinkä istuu, jos ei ole niin siitä vaan mutta ei silloinkaan selän taa.
- jos teitä on kaksi, molemmat taakse tai toinen eteen ja toinen sen toisen taakse...ei kuskin taakse.
- jos teitä on enemmän niin ei liene vaihtoehtoja, mutta ei kumminkaan takaluukkuun ;-)

- ja kyllä joskus se on erittäin rasittavaa, varsinkin jos jotkut rupeaa uteleen että onko ollut "tilanteita" koskaan yms..."Olettavatko asiakkaasi, että tunnet autosi läpikotaisin, vai että ajelet vaan?"

- 99% olettavat, ainakin meidän miesten kohdalla... naisten kohdalla prosentti on varmaan pienempi.
Yleensä varmaan oletetaan että naiset ei tiedä edes minkä merkkisellä autolla ollaan töissä..toivottavasti ei :-)


-R-