keskiviikkona, elokuuta 02, 2006

Aamiaissiili helvetistä

Peggy pelkää pellejä ja Birdy robotteja. Itse koin äärimmäisiä pelon hetkiä tänä kesänä hotelliaamiaisella.

Scandic-hotelliketju on kehittänyt lapsia hauskuuttamaan Sigge-nimisen siilihahmon. Tämä lutunen piirrosotus näkyy yleensä Scandicin lapsille suunnatussa materiaalissa.

Olimme miehen kanssa lomareissulla Kuopion viinifestareilla ja yövyimme Scandicissa. Aamiaisella vastaamme käveli vastenmielisen näköinen pehmoeläin, jonka pään läpi näki silmänrei'istä. Miehen ensimmäinen reaktio kuulemma oli, että tota olis kiva lyödä. Itse halusin ensin lyödä ja sitten juosta karkuun.

Tuona viinijuhlaviikonloppuna ko. hotellissa asui ehkä kaksi lasta. Aikuiset katselivat otusta aamiaisella kulmien alta kyräillen. Yhdenkään en nähnyt hymyilevän. Lapset tuntuivat vastaavan jokseenkin vaivautuneesti otuksen tervehdykseen. Itse seurasin kauhuleffasta tempaistun siilin jokaista liikettä aamiaista "nauttiessani". Jos ötökkä pääsi selkäni taakse, hoin koko ajan kuiskaten vastapäätä istuvalle miehelle: "Missäsemeenee, onkoselähellä, ihankohtakiljun."

Tottakai tuo oli osaksi tsoukkia ja leikkiä, mutta oli se aika kammottava ja sairas otus tämä Sigge-siili. Käy sääliksi se 14-vuotias poika (otuksen liikkeistä päätellen), joka on joutunut moiseen hommaan ensimmäisessä kesätyössään. Ei tuota oikein CV:ssä voi mainita. "Kesällä 2006 pelottelin ihmisiä hotelliaamiaisella siiliksi pukeutuneena."

Edit: Jostain syystä en löydä kyseisestä pehmohirvityksestä yhtäkään valokuvaa. Seuraava teksti Scandicin sivuilla nosti hiukset pystyyn: "Maskottimme Sigge-siili pistää esiin kaikkialta." *halloween-musiikkia*

11 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Minua kummastuttaa tuo siilin nimi: meidän perheessä kun sigge ruotsia puhuttaessa viittaa tupakkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Yövyttiin 4-vuotiaan kummipojan kanssa Scandic-hotellissa ja sielläkin oli aamulla tuo kummajainen. Poitsu oli aluksi aivan kauhuissaan ja hoki, että Sigge-siili ei saa tulla tänne, Sigge-siili ei saa katsoa minua. Kuitenkin kun aamiainen eteni, niin poitsua alkoi asia kiinnostaa enemmän ja kohta poika menikin leikkimään Sigge-siilin kanssa dinoilla. Mutta oli kyllä melkoisen hurja otus, ei muuta voi sanoa!

Taksitar kirjoitti...

Huh, onneksi mentiin maskotittomaan hotelliin! Kauhulla ajattelen mitä pikkasta vajaa 3v tyttö olisi tehnyt otukselle, kun Niisku ja Niisku-neiti saivat turpiinsa ja tänään likka koetti potkaista Bodyguardia (kyllä ihan oikeaa henkivartijaa) nilkkaan! Ja rakas tyttäreni ei oikeasti ole ollenkaan väkivaltainen vaan suloinen pikku tyttö ;P

Anonyymi kirjoitti...

Hieman mietin tuota Scandicin huumorintajua. Luin nimittäin, että kyseessä oli SILLI. Vasta viimeisellä rivillä silmät heräsivät lukemaan oikein. Jos en olisi näin väsynyt, nauraisin SILLI-ajatukselle.

sahrami kirjoitti...

:D Olipa hauska kirjoitus. :D

Voi harmi, kun ei Sigge-siilistä löydy kuvaa, olisin kyllä halunnut nähdä.

Anonyymi kirjoitti...

Täältä löytyy ainakin piirretty kuva:

http://www.scandic-hotels.ee/lapsed.asp

Lukuisiin Siggen lettukesteihin lapseni kanssa osallistuneena voin todistaa, että elävä Sigge näyttää kutakuinkin samalta. Eikä ole ollenkaan pelottava :)

nainen ratissa kirjoitti...

Jep. Ja Donnie Darko -jänis on ihan kuin Pupu Tupuna. (Meillä tuli ihan oikeasti tuolla Donnie Darko-leffa mieleen...)

Birdy kirjoitti...

Ihmiset keksivät mitä kummallisimpia olentoja 'lapsia hauskuuttamaan'. Itse totesin kuusivuotiaana joulupukin lähdön jälkeen, että "minä en yhtään tykkää tällaisista leikeistä!" eikä ole sen jälkeen joulupukkeja tullut talouteen:)

Donnie Darkon Frank-pupun ja Pupu Tupunan yhdistäminen synnytti täällä rajun naurureaktion. Voi kauhea :-DDD

Hanna Kopra kirjoitti...

Kuulemani perusteella Pupu Tupunan luoja on vähän Donnie Darko...

Matka Messuilla tarkkailin muutaman päivän erilaisia maskottihahmoja, todeten, että osa on ihan jees (kaikesta huolimatta) Vaasalandian nallet ja Maretariumin Hauki, mutta sitten oli niitä surkuhupaisan ja pelottavan oloisia kavereita...

Anonyymi kirjoitti...

Voin sanoa, että Sigge-siilin tehtäviin kuuluu paljon muutakin kuin tuo aamupalalla näyttäytyminen. Ja monet lapset tuosta siilistä ovat aamulla ihan tohkeissaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Myös minä luin tämän Sigge-sillin alusta loppuun SILLIKSI!
Vasta täällä kommenttisivuilla valkeni asian oikea laita...