maanantaina, elokuuta 21, 2006

Turvallista matkaa

Matkalla naapurikuntaan, yön pimeinä hetkinä, näin edessäni poliisipartion.
"Nyt taisin kuulkaa pojat päästä puhaltamaan", ilmoitin kahdelle nuorelle miehelle kyydissäni. Pojat havahtuivat: "Voi perkele, äkkiä vyöt kiinni!"

Poliisi pysäytti minut noin sekunniksi, kurkisti autoon ja toivotti hyvää ja turvallista matkaa. Taisi olla haku päällä. Pojat kyydissäni huokaisivat helpotuksesta: "Voi vittu, kun oli tipalla. Sakko taitaa olla jotain 40 egee nykyään." Ennen kuin lause oli lopussa, kummankin vyöt olivat kilahtaneet auki.

Okei, jokainen täysikäinen päättää itse turvavyönsä käytöstä tai sen käyttämättömyydestä, mutta jos sen on kerran virittänyt ympärilleen, miksi avata se kesken matkan varta vasten? Ahistaako se? Eikö olo tunnu jätkä-kovalta-jätkältä? Viekö se miehiltä erektion tai jotain?

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä pidän aina turvavyötä, taksissa tai missä vaan, jos on mahdollista.

Mieluummin turvavyö kuin surmayö...

Helkkyinen

Anonyymi kirjoitti...

Ite taksia(kin) ajellessa tulee lähes aina itsensä köytettyä. Tämä tuntuu olevan yllättävän useiden asiakkaiden mielestä hyvinkin erikoista ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi en taksia aja, minun autoni kun ei liikahdakaan, jos ei kaikilla ole vyöt kiinni.

Taksissa matkustaessa on joskus ärsyttänyt, kun kuski painaa jo menemään, vaikka itse vielä yritän etsiä sitä turvavyön lukkoa - en välttämättä aina ole ihan selvin päin... Voisi yrittää tietysti vaikka sanoa, että seisopa tässä siihen asti, että saan vyöt kiinni. Taksamittari kuitenkin sen aikaa raksuttelee, ei pitäisi olla kuskillakaan kiire :)

tuurari kirjoitti...

Turvavyön avaajat on täälläkin nähty, ja sitten on yksi vielä älyvapaampi ryhmä: turvavyön kädessäpitäjät! Eli vedetään se vyö paikalleen siten, että se näyttää olevan kiinni jos edestä katsoo mutta todellisuudessa pidetään vyön lukkoa kädellä siinä vastakappaleen vieressä. Eikö ihan aikusten oikeesti olisi helpompaa laittaa se vyö paikalleen???

Tarja kirjoitti...

Kerran sellaisen auton romuttamokuntoon kolaroineena, jossa ei turvavöitä ollut (60-luvun malli), ei nykyään tulisi mieleenkään olla laittamatta vyötä kiinni. Selvisin silloin pelkällä säikähdyksellä ja pintanaarmuilla, toista kertaa yhtä hyvää tuuria tuskin olisi.

Jos vaikka itseään pitäisikin kuolemattomana, niin ainahan takapenkillä voisi ottaa huomioon sen etupenkissä istuvan, jolta voi lähteä henki takana istuvan vastuuttomuuden vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

hah, niinpä. vissiin muna surkastuu jos käyttää tommosia varotoimia. voi huoh. itte en ilman vyötä autossa istu, taksissakaan, taksi on auto siinä missä muutkin ja taksikuski on kuski siinä missä muutkin vaikka ammatikseen ajaakin. vaikka kuinka ammattikuski onkin, niin siellä liikenteessä on muitakin, mitä tahansa voi sattua. turvavyö on niin pieni vaiva jolla saa parhaimmillaan niin paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Eräs tuttu säilytti henkensä koska ei ollut vyöttynyt. Lensi ulos autosta ennen kuin auto lensi kallioon. Oli tosin rattijuoppo ja osoittautui myöhemmin myös pedofiiliksi. Minä käytän vyötä.

Anonyymi kirjoitti...

Siinä on se jokin "kova jätkä"-juttu joka saa myös kävelemään keskelle ajorataa, kun ei viitsi kiertää suojatielle ja odottaa valoissa.

Vaan niin kai se on, ettei vain ole kaveriporukassa pokkaa laittaa sitä turvavyötä kiinni, tai seistä nyt vaikka niissä punaisissa. Se on vissiin jotain mamoilua tuo oman elämän arvostus massan identeetissä?

Ja kun se olisikin aina kysymys pelkästään omasta hengestä ja elämästä, mutta kun ei ole. Ekana on se kaveri vieressä, josta ei oteta vastuuta, sitten muut läheiset.. Tai se oppia ottava lapsi joka seuraa mallia perässä.

Anonyymi kirjoitti...

heh, toissa viikolla taksissani asiakkaiden välillä käyty keskustelu:

- Käytäksä vyötä?!
- Joo
- Eihän kesällä käytetä vyötä!
Talvella se on eri asia kun tulee sitä liukumaa...

Kiintoisa logiikka

nainen ratissa kirjoitti...

-m-, tosi kiintoisaa logiikkaa. Minusta liikenne on kesällä vaarallisempaa kuin talvella. Nopeudet ovat suurempia ja pienet virheet ovat kohtalokkaampia kuin talvella. Vaikka ajo talvella voi kokemattomista kuskeista tuntua turvattomalta, jäinen tie ja lumipenkat antavat monta juttua anteeksi. Peltiä voi tuolloin tosin rutista hieman enemmän, mutta se on vain maallista.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne kasvaa kun joku tuttu tulee kotiin pää kainalossa.

Anonyymi kirjoitti...

Oma kaveripiiri on onneksi ainakin nykyään turvavyön käytön kannalla, mutta aikoinaan juuri kortin saaneena sai asiasta vääntää. Silloin muinoin kun oli muistaakseni vielä niin, että kuskia sakotettiin, jos matkustajilla ei vyöt olleet kiinni. Tätä käytin yleensä myös perusteluna, koska parikymppisille miehenaluille oli turha mistään turvallisuudesta puhua. Joskus se toimi, joskus ei. Joskus joku lupasi kyllä maksaa itse, jos sakot tulee, mutta onneksi siihen tilanteeseen ei koskaan jouduttu. Tuskin nimittäin olisi maksanut...

Anonyymi kirjoitti...

Käytän vyötä - sillon kun löydän sen vastakappaleen. Ulkomaila - joskus Suomessakin - kuski on jemmannut sen vastakappaleen, eikä sitä sitten esim. iltahämärässä löydä.

Mikä siinä on, että ne pitää tunkea sinne penkin väliin...

nainen ratissa kirjoitti...

Öö.. Kuski jemmannut vastakappaleen? Miksi kuski koskisi turvavöiden vastakappaleisiin, varsinkaan piilottaakseen niitä? Muita salaliittoteoriaoita?

Vastakappaleet saattavat kyllä painua asiakkaiden persusten alla sinne pehmusteiden väliin, jos ovat tietyn malliset.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm.. kuulostaa aika vaaralliselta puuhalta. Törmäystilanteessa se takapenkin turvavyötön on äkkiä kuskin niskassa, joten turvavyön käyttö ei ole pelkästään henkilökohtainen valinta. Sanomattakin selvää, että käytän vyötä, joskus tosin kuorma-autoa ajaessani en lyhyillä matkoilla käyttänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Pitää paikkansa, siis turvavyön käyttökielto. Esimerkiksi Kreikassa kuski ei antanut laittaa turvavyötä kiinni toistuvista yrityksistä huolimatta. Tunki siis kättään väliin ja alkoi jo hermostua. Kyse lienee poikkeustapauksesta myös heilläpäin..?

Myöhemmin kuultua: on kuulema epäluottamuslause kuskin taitoja kohtaan jos laittaa vyön kiinni. Ei siis käy Kreikan miehen egolle, että laittais vyön kiinni, koska eihän siinä olla kolaria ajamassa. Ja sitten kaahataan niin saatanasti. :)

Anonyymi kirjoitti...

Pretty nice site, wants to see much more on it! :)
- nainenratissa.blogspot.com j
07 car civic honda
buy used car
car undefined used
used car bergen
used car oakland
used car greensboro
used car raleigh
used car killeen
used car vallejo
used car tacoma

Anonyymi kirjoitti...

itse olen saanut murisevan lauseen kun taksissa vedin turvavyön kiinni vanhasta tottumuksesta.. lause oli jotain suuntaan "ei meillä niitä tarvita, tää on turvallista"...