tiistaina, heinäkuuta 11, 2006

Varas ja huijari

- "Saatana, te olette kaikki samanlaisia varkaita ja huijareita. Kun silmänsä kääntää, niin mittari alkaa raksuttaa puolta nopeammin. Kyllä minä teidät tiedän..."
- "Minen luota yhteenkään taksikuskiin. Viette rahat ja vedätte vielä turpiinkin."
- "Kerran matka keskustasta kotiin maksoi 4 euroa enemmän kuin yleensä. Siis 4 EUROA! Sen jälkeen olen ollut tarkkana teikäläisten kanssa."

Kutakuinkin tällaista imartelua saa tällä työmaalla toisinaan kuulla. Olen aina hieman loukkaantunut, hämilläni ja varuillani, kun noihin juttuihin mennään. Koskaan ei tiedä, mitä moisen antipatian takana on. Joku on saattanut oikeasti törmätä kusipäiseen kuskiin, onhan meitä moneen junaan. Toisinaan kyseessä on selkeä mielenhäriö. Useissa tapauksissa uskon olevan kyse väärinkäsityksestä ja tietämättömyydestä taksoituksen suhteen. Monet kun eivät näytä tietävän edes sitä, että osoitteeseen tilatun taksin mittari alkaa käydä välittömästi, kun auto saapuu pihaan. Kun taksa huitelee kympin liepeillä asiakkaan saapuessa autoon, niin sitten me ollaan taas huijareita...

Useimmiten olen tuollaisissa tapauksissa aika lailla hiljaa ja tsekkaan että kännykät ja muut tavarat ovat piilossa. Homma on nimittäin ihan sama kuin sairaalloisen mustasukkaisilla ihmisillä. Ne, jotka eniten epäilevät ja syyttävät toisia, toimivat itse juuri kuvailemallaan tavalla. Ihmisen on niin helppo uskoa toisen olevan samanlainen kuin itse on.

1 kommentti:

bu jormanen kirjoitti...

Lukuisia taksiblogeja lukeneena seuraavat terveiset kaikille:
Minulla suomalaisten taksien asiakkaana ei ole kuin myönteistä kokemusta teistä palveluammatin harjoittajista.

Itse autoilevana ihmetyttää joskus se vilkun toimimattomuus. Punaisia päin ajelevat tosin eniten ammattiliikenteen pakettiautot ja ylinopeuttahan ajamme kaikki.