keskiviikkona, toukokuuta 31, 2006

Oriveelle viielläkympillä

Ketkä hiton pösilöt ovat takoneet oriveteläisten kaaliin, että matka Tampereelta kotiin maksaa 50 euroa, kun mittarin mukaan hinta on yleensä yli 60 euroa? Minä en anna alennuksia tai tee diilejä alle 100 euron kyydeistä. Että pistää vihaksi kuulla: "Kun kaikki muutkin kuskit vie tällä hinnalla...". Tuskin kaikki muutkin, mutta yksikin lepsuilija pilaa tämän työpaikan ilmapiirin ja tienestit. Voin sanoa, että yksi kaameimmista kyydeistäni on ollut kahden taukoamatta tinkaavan naisen kuljettaminen Orivedelle. En taipunut. Olin kuulemma ikävä ihminen.

Viime yönä (tai aamuna) vuoron lähestyessä loppuaan olin ensimmäisenä yhdellä keskustan tolpista kyttäämässä aamun aikatilauksia ja toivoin saavani keikan kohti auton kotitallia. Minun säkälläni kyytiini hyppäsi ennen sitä kaksi sankaria, jotka halusivat Orivedelle. Olin hieman kärttyinen 12 tunnin työputken jälkeen ja adrenaliinia oli valmiiksi veressä. Tiukkasin pojilta rahatilanteen, sillä en todellakaan lähde tuohon aikaan heittämään yli tunnin keikkaa (eestaas) huitsin kuuseen, jos on pienikin epäilys ongelmista. Pojat eivät loukkaantuneet, vaan olivat lähinnä hölmistyneen näköisiä tiukkojen kysymysteni vuoksi. Rahat näytettiin ja lähdimme matkaan. Matkalla kuulin juttuja, joiden tarkoitus oli ehkä hatkähdyttää minua (tappoja, 150 km/h ylinopeuksia, hakkaamisia). Minä kuuntelin puolella korvalla apaattisena ja haukottelin. 15-vuotiaiden retosteluja aikuisilta miehiltä... hohhoijaa.

Perillä mittari näytti 62,40. "Mitä! Eikö me sovittu viiteenkymppiin!", alkoi laulu takapenkiltä. Siis voi prkl! Tältä ei säästytty tältäkään kertaa. Mitään ei sovittu, eikä alennuksista lähtötilanteessa keskusteltu, koska pojat olivat ilmeisesti niin häkeltyneitä tiukoista kysymyksistäni. Sain rahani nurinan kera. Yrittivät vielä härnätä minua ilmoittamalla, että lähtevätkin kyydissäni takaisin Tampereelle.

- "Valitan pojat. Vuoro loppui juuri. Jospa tilaisitte vaikka taksin." *renkaiden vinkunaa hiekkatiellä*

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Btw, renkaat ei vingu hiekkatiellä.... ;-)

Mutta joo, kyseiseen ongelmaan olen itsekkin törmännyt, tosin olen todistettavasti ajanut kaksi kertaa Oriveteen (ihan keskustaan) ja toinen kyyti oli 55,20? ja toinen 52,40 mutta mieluummin 60 kun 50... Olen yhteensä ajanut Oriveteen vuoden aikana noin 6 kertaa.. Itse olen muutaman kerran tuumannut 50 tinkaajille että 60? niin mennään, kerran 3 kerrasta on suostunut...

:-D

-R-

nainen ratissa kirjoitti...

Vinkuupas. Katso mikä hyvänsä leffa/tv-sarja, missä on takaa-ajokohtauksia. :-)

Anonyymi kirjoitti...

LOL

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä renkaat vinkuu hiekkatielläkin, ainakin halvat sellaiset. Edellyttää tosin, että hiekan alla on kova savi- tms. pohja ja sellaisella rengas vingahtaa ihan mukavasti ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Menisivät nuo tinkijät Oriveteen sitten junalla, mutta kun niitten asemakin sijaitsee siellä hevonvtunnäreikössä, josta ei ilman taksia pois pääse ;)

nimim. Kerran Oriveden asemalle jumiin jäänyt