perjantaina, toukokuuta 19, 2006

Ohjeita juuri teini-iän ylittäneille

Mikä ihme siinä on, että alle 25-vuotiaat eivät osaa käyttäytyä taksissa pätkän vertaa?

Eilen taas autoon hyppäsi kolmen kopla, joilla kaikilla juomat kourassa. Pulloista saa minun puolestani juoda, mutta lupa on fiksua pyytää ja AVATAAN ne hiton bisset siellä auton ulkopuolella. Eilen etupenkki sai kivan kasteen taskulämpimästä lonkerosta, kun en ollut tarpeeksi nopea... Harkitsen kyllä täyskieltoa autojuominkeihin, vaikka olisin kuinka ikävä ihminen sen jälkeen.

Nuorisolle (ja kaikille muillekin) siis muutama vinkki tylsältä taksaritädiltä:

1. Taksi ei ole baari eikä olohuoneesi jatke. Olvin kittaaminen pirssissä ei ole itsestäänselvyys. Pyydä autossa juomiseen lupa, niin saat sen melko varmasti ja kaikilla on parempi mieli.

2. Taksi ei ole myöskään ravintola. Syö evääsi grillillä ennen taksijonoon menoa tai nappaa safkat mukaan KOTONA syötäväksi. Työnkuvaani ei kuulu ranskalaisten kerääminen penkiltä.

3. Taksi ei ole myöskään disco. En kanna mukanani Lordin levyä, enkä käännä volyymiä kaakkoon kun tulee "hyvä biisi". Tehtäväni on kuljettaa asiakkaat turvallisesti perille, eikä toimia seremoniamestarina ja tiskijukkana.

Siis juhlikaa, juokaa ja heittäkää herjaa, mutta älkää jättäkö itsestänne jälkiä työpaikalleni. Kiitos.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nätisti yleistetty. Itse olen reippaasti alle 25-vuotias eikä mieleeni tulisi mennä toisen työpaikalle rähjäämään, oksentamaan, paskomaan, kaljoittelemaan ja syömään grilliruokaa.

Veikkaisin, että ihmiset eivät osaa käyttäytyä, iästä ja sukupuolesta riippumatta.

-R.

nainen ratissa kirjoitti...

Älähtihän joku lopulta. Hämmästyttävää, että vain yksi vastakommentti. Myöntääkö kuitenkin suurin osa kirjoittamani totuudeksi?

Anonyymi kirjoitti...

Noh, en jaksanut älähtää koska tiedän valitettavan usean ikäiseni (siis 18-25) olevan melkoisia sikoja, jopa taksissa. Mutta sanotaan näin, monet ovat sikoja, mutta useammat eivät.

Anonyymi kirjoitti...

Joo sitähän se, että vaikka suurin osa osaa käyttäytyä, niin niitäkin jotka eivät osaa, on paljon. Ja ne vituttavat. Paljon.

Ainakin omassa tuttavapiirissäni porukka osaa käyttäytyä ja rauhoittaa kunnon tuubasta huolimatta itsensä taksiin.

Mutta sitten näin niin kuin vierestä katsoneena sanoisin, että kyllä noita toopeja, jotka sottaavat, ryypiskelevät kysymättä jne. löytyy myös vanhemmista ikäpolvista.

Anonyymi kirjoitti...

Homman voi tietenkin kääntää niinkin päin, että fiksut nuoret eivät käytä taksia.