lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Ei taksikuski haukkuen laula

Aamuöisessä viikonloppuruuhkassa kyytiini nousi keskustorin tolpalta kaksi suurin piirtein ikäistäni naista. Matka suuntautui erääseen hotelliin ja jutuista selvisi muutenkin, että ulkopaikkakuntalaisia ollaan. En nimittäin ole koskaan kuullut kenenkään haukkuvan Tamperetta niin antaumuksellisesti.

- *ylimielisellä äänellä* "On nämä täällä ihme juntteja. Ei mitään käsitystä, miten turisteja tulisi palvella. Taksikuskitkaan eivät avaa ovea. Kyllä X-kaupungissa vaan AINA avataan. Muutenkin palvelukulttuuri on täällä aivan kehittymätöntä. No, ehkä täällä perähikiälläkin jonakin päivänä opitaan miten turisti saadaan toiste tulemaan kaupunkiin. Itse en tänne kovin äkkiä palaa."

Ja sama litania ja haukkuminen jatkui koko matkan. Verenpaineeni nousi, mutta pysyin luonnollisesti hiljaa. Perillä veloitin matkan korostetun ystävällisesti ja toivotin mukavat illanjatkot. Mutta en avannut ovea. Ei todellakaan harmita, jos moiset sitruunan nielleet nirppanokat pysyvät poissa pilaamasta kaupungin ilmaa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Helsinkiläisten on kyllä turha ylpeillä hyvällä palvelulla. Siellä, jos missä on ollut eräänkin kerran toivomisen varaa. Tampereen palveuissa ei taas ole koskaan ollut valittamista. Ja taksikuskit eritoten ovat olleet vallan ystävällisiä :) Kuten yleensä myös täällä Oulussa. Eikä muuten avaa ovia helsinkiläisetkään taksikuskitkaan!

nainen ratissa kirjoitti...

En muuten maininnut missään vaiheessa, että kyse olisi ollut helsinkiläisistä ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Et niin, mutta voiko tuosta muuta johtopäätöstä vetää ;)

Jude Vihervaara kirjoitti...

Turkulaisia?

nainen ratissa kirjoitti...

No comments. ;-)

Minna Wilhelmiina kirjoitti...

Tamperelaiset taksikuskit ovat aina olleet kohteliaita ja mukavia kun minä olen taksilla kulkenut. Lisäksi he ovat invalidia sukulaistani auttaneet hyvin kauniisti ja antaumuksella, vaikka sote-ajot ovatkin kuskeille hankalampia - niin että ihan kukkua ovat tuollaiset puheet. Me emme selvästikään jää kaipaamaan tällaisia "turisteja". Pahentavat vain ilmapiiriä tuolla asenteella. :)