tiistaina, toukokuuta 02, 2006

Kaverikyydit

Eilen ei jaksanut vappuajoja muistella, tänään jo paremmin.

Vappuaattona taksikuski huomaa, että ystäviä on melkoisesti. Puhelin soi klo 23-04 välisenä aikana jatkuvasti. Kyllä minä lähden mielelläni kyyditsemään kavereita, mutta muutama juttu olisi hyvä muistaa.

- Edes se taksikuskikaveri ei lähde vappuaattona hakemaan sinua varta vasten 20 km:n päästä sillä siunaaman sekunnilla, jos lähempänä on kyytiä tarjolla. Tämä on kuitenkin TYÖTÄ, josta on tarkoitus ansaita RAHAA.

- Jos se kaveri nyt kuitenkin lähtee hakemaan sinua varta vasten sieltä 20 km:n päästä, niin pistä nyt hyvä ihminen pirun hyvä tippi. Saat kyydin ehkä seuraavallakin kerralla.

- Jos soitat taksikuskikaverille ja lykkäät sen kyytiin ennestään tuntemattomia ihmisiä, valista heitä että kuljettaja on ystäväsi ja että autossa käyttäydytään kunnolla. Muuten voit jatkossa yllättäen kuulla, että kuljettaja on "Jyväskylässä keikalla", "vapaalla" tai "juuri lopettamassa vuoroaan".

- Älä missään nimessä jakele taksikuskin numeroa eteenpäin kavereillesi. Siitä ei ole taksikuskikaverillesi mitään hyötyä. Meidät muistetaan ainoastaan ruuhka-aikoina, jolloin kyytiä on pilvin pimein muutenkin tarjolla.

- Salli taksikuskin vittuilla sinulle, kun olet soittanut ja pyytänyt kyytiä vappuyönä 5 kertaa peräkkäin, kun et muistanut soittaneesi 2 minuuttia aiemmin...

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huhhuijaa! :0 Kavereilta on jossain kohtaa kytkeytynyt ajattelu pois päältä. Kyllä hävettäisi!!

nainen ratissa kirjoitti...

Niin osa noista oli "jos" ja osa "kun". Jokainen päätelköön itse, mitkä noista tapahtuivat eilen ja mitkä olivat neuvoja tulevaisuuden varalle.

Kimmo kirjoitti...

Moi. Itselläni toteutunut vappuaaton saldo. Kymmenkunta kaverisoittoa "viittitkö hakea?", pari kavereiden kyyditystä... Ja jotkut vielä oli helvetin vihaisia humalapäissään, kun en ehtinyt hakemaan ;)

Taksitar kirjoitti...

Ja muista myös saavasi vittuilua osaksesi mikäli taksikuskikaveri lähtee tulemaan 20km päästä ja sinä, ystäväiseni, et ole enää paikalla eikä sinuun saa puhelimella yhteyttä...
Itse lopetin puhelimiin vastaamisen 24 korvilla vain invakyydit ja toiset taksit pääsivät läpi.

Jude Vihervaara kirjoitti...

Osaatkos tuota enää tiivistetymmin sanoa.

Epikuros kirjoitti...

Meillä jo taksikoulussakin (Hesassa) opettaja painotti noita "vaaroja" mitä tulee vastaan, jos kaverit tietää että on kuski.

Pahin mitä mulle kävi joskus: Vuoro alko 6:00 ja viideltä oli herätys. Kolmelta soi kännykkä. Mä meen siihen horkassa vastaamaan. Kaveri soittaa, keskustelu tiivistetysti:
K: Moi, ootsä ajaa taksia?
M: Mmmh, meen ajaa aamulla.
K: Oho, nyt tais käydä moka.
M: Joo.
K: No, mee jatkaa unias.
M: Joo.

Onneks näin ei oo käyny useammin :)

Anonyymi kirjoitti...

Saako tuota kaverikyydit tekstiä lainata? Voisin printata lapulle ja jaella kavereille jo valmiiks :)

t: Tuleva taksari

nainen ratissa kirjoitti...

No jos kavereilles ohjeeksi printtaat, niin ihan vapaasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos.
Kavereille on menossa jakoon :)
Ensimmäinen vuoro tulossa vapun jälkeen lauantaina.

T: Tuleva taksari