tiistaina, maaliskuuta 24, 2009

Vaikeneminen ei olekaan kultaa?

Ihan tavallinen, nuori pariskunta nousi autoon. Koska kyse oli 20-25 -vuotiaista, nainen meni takapenkille ja mies tuli viereeni istumaan (en edelleenkään ymmärrä, miksi tämän ikäiset lähes poikkeuksetta tekevät näin). Matka meni ihan normaalisti, hiljaisuuden vallitessa, koska pariskunta ei vaikuttanut olevan erityisesti juttutuulella. Eivät keskustelleet edes keskenään. Olin siis matkan aika lailla omissa ajatuksissani. Perillä normaali maksutapahtuma ja yllättävä kommentti mieheltä: "Kiitos ja parempaa päivän jatkoa." Siis mitä!? Olin niin hämmentynyt, etten ehtinyt kysyä, mitä mies tarkoitti. Olivatko mahdollisesti tottuneet suulaampiin kuskeihin tai jotain. Tai sitten mies halusi tarkoituksella antaa iltaani jotakin mietittävää. Outo juttu joka tapauksessa.

Miksi tämän suht merkityksettömän tapauksen kirjoitin? Koska piti jotain kirjoittaa täytteeksi pyynnölleni, eli löytyisikö joltakin rattinaiselle ylimääräistä Spotify-kutsua, pliis? Sähköpostiosoite löytyy tuosta oikeasta laidasta.

Edit: Kiitos, Spotify käy ja kukkuu!

6 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Kaikki tapaukset on kiinnostavia, niin tämäkin. Kauhian kiva, kun näitä on täällä saanut taas lukea!

Laurenzia kirjoitti...

Etupenkille mennään istumaan koska lapsena joutui aina istumaan takapenkillä. Etupenkillä istuminen on siis osoitus aikuisuudesta ;)

AaJii kirjoitti...

Mä istun taksissa aina takapenkillä. Totta helkutissa sillon harvoin kun eletään herroiksi ja pirssillä ajetaan mennään taakse eikä mihinkään apukuskien penkille.

Mutta jotkut sanoo aina "parempaa päivää". Sillä ei siis välttämättä ole mitään piilomerkitystä.

Aija kirjoitti...

Itse olen myös sitä mieltä, että tuo parempaa päivänjatkoa on vain sanontatapa. Ja mukavaa, kun olet taas aktivoitunut kirjoittamaan :)

Unknown kirjoitti...

Myönnän käyttäväni em. lauseenpartta toisinaan silloin, kun siihen on todellista aihetta. Viistoiluahan se monesti on...

Kerran sattumalta sain tietää siskoni istuvan taksissa etupenkille. Olin ihan ihmeissäni - minäkin kun olen sen todella harvan kerran taksissa maksavana pitänyt aina huolen siitä, että herroiksi mennään penkkiä myöten :)

Pikkuenkeli

CRConrad kirjoitti...

Myöhäinen lisäys:

No jos on vakiosanonta niin se on kai todennäköisin selitys; en tosin ole koskaan itse kuullut.

Muuten olisin veikkanut vähän niinkun version (ekan) Eevan ehdotuksesta: Lausetta voi tulkita ikäänkuin piilo- ti puoli-anteeksipyyntö, silleen että "Sori vaan että jouduit kestämään meidät (sillä tiedän että olemme olleet huonolla tuulella), toivottavasti loput päivästäsi menee paremmin (ainakin aisaikkaiden suhteen)".

Arvaus vaan.