lauantaina, maaliskuuta 21, 2009

Money talks, bullshit walks

Mies kumartui katsomaan minua avoimesta pelkääjän ovesta, oli hiljaa ja tuijotti - painoi kasvoni mieleensä: "En muuten sitten enää ikinä tule sun kyytiisi. Kiitos ja hyvästi!" Hymyilin kauneinta hymyäni: "Kiitos ja oikein hyv.. *oven paiskaisu* ..ÄÄ ILLAN JATKOA!"

Viime aikoina on yleistynyt yksi ärsyttävä tapa asiakkaiden maksutavoissa. Rahat taksimatkaan haetaan kotoa matkan päätteeksi. Ne on juotu tai pelattu tai hukattu minne milloinkin, eikä mukana ole tietenkään yhden yhtä maksukorttia "kun ne voi tämmösillä reissuilla vaikka hukata". No niin voi, mutta on se vähän helevetin orpoa rahattomana pyöriä kaupungilla. Ei ole latin latia taskuissa, jee - otetaan siis taksi!

Yleensä ilmoitus rahojen hakemisesta matkan päätteeksi tulee matkan loppupuolella, jolloin kuljettajalle nousee puolimetrinen otsaan välittömästi. Aika monen asian kanssa minäkin joustan, mutta rahan kanssa en jumaliste sitten yhtään. Ja jos sen saaminen vaikuttaa yhtään epävarmalta, tämä täti muuttuu lässy-ystävällisestä niin tight arseksi, että vinkuu!

Tämän illan asiakas teki lähes kaikki "haen rahaa kotoa"-asiakkaan virheet. Yritti kaveerata kanssani oon-melkein-kollega -stoorilla, kun oli jotain autoa joskus työkseen ajellut. Sitten alkoi luetella tuntemiaan taksikuskeja, joka on todella säälittävää. Ei sentään luetellut tuntemiaan poliiseja, joka on yleensä seuraava vaihe. Sitten alkoi säälin hakeminen "oon saanut elämässäni NIIN paljon paskaa niskaan". Joo, olen asiakkaille kamalan myötätuntoinen ja kohtelias, mutta jos hakee rahaa sisältä, pitää sietää pari juttua.

1) Autoon pitää jättää pantti. Se voi olla kännykkä, kello tai vaikka tyttöystävä, mutta ilman sitä kukaan ei lähde maksamatta minnekään.
2) Mittari käy sen ajan, kun maksua noudetaan. Kyse on minun työajastani, eikä todellakaan ole minun vikani, jos asiakas juoksee ympäri huusholliaan etsimässä Henri Hippoa (onks näitä vielä?)

Asiakkaani siis otti nokkiinsa, kun en ollut hänen paras kaverinsa kovista yrityksistään huolimatta. Kehtasin vaatia kellon pantiksi ja mittarikin raksutti koko odotusajan. I'm the bitch.

Ps. Nyt kun muistan... Terveisiä minut tunnistaneelle pariskunnalle Nokialle! ;-)

1 kommentti:

Mina kirjoitti...

Juu kyllä se on kamalaa kun joutuu kyytinsä maksamaan..
Minun kyydistä ei myöskään lähdetä ilman panttia tai rahoja ja lehmäkusipääidiootti olen..
Vaikkakin viime vuorossa oikein halattiin kun olen niiin ihana kuski.
..vaikkakaan normaalisti en asiakkaita halaile..
Sitä voi asiakkaat verrata tilannetta television myymiseen lehti-ilmoituksella,
ei kukaan anna tv:tä tyypin mukaan kun se sanoo hakevansa rahat autosta ja tulevansa kohta...