maanantaina, tammikuuta 26, 2009

Toinen virallinen salakielemme

En ole joutunut puhumaan ruotsin kieltä oikeastaan ollenkaan sitten opiskeluaikojen. Tässä yhtenä iltana minulle selvisi, mihin sitä voi käyttää. Se voi olla salakieli.

Kyytiin tuli kaksi pimua kahden ulkomaalaissyntyisen nuoren miehen kera. Etupenkille istunut nainen kysyi minulta heti: "Talar du svenska?" "Ja, lite. Hur så?" heitin vastakysymykseksi. Takapenkin kundit osasivat kuulemma hiton hyvin englantia sekä jonkun verran suomea, joten nainen halusi puhua kanssani ruotsia.

Eipä siihen aikaan yöstä mitään elämää suurempia kysymyksiä käsitelty - varsinkaan ruotsiksi - mutta oli minulla hieman hymyssä pitelemistä, kun mimmi kertoi illan suunnitelmistaan, kundien ollessa takapenkillä täysin kysymysmerkkeinä: "Vi ska inte knulla med dem, bara dricka."

8 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Olivatko nämä ulkomaalaiset miehet eurooppalaisia, afrikkalaisia vai lähi-itämaalaisia?

nainen ratissa kirjoitti...

^Jos haluaisin sen kertoa, olisin sen tekstissä maininnut.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Miksi et halua kertoa? Onko mielestäsi jotenkin poliittisesti epäkorrektia kertoa esim. muslimimiesten käytöksestä?

Mielestäni näiden miesten kulttuuritausta on jutun kannalta olennainen. Suomalaiset nuoret naiset eivät voi kutsua muslimimiehiä luokseen harrastamatta seksiä heidän kanssaan. Jos naiset eivät halua harrastaa seksiä kotiinsa kutsumiensa muslimimiesten kanssa, nämä muslimit ottavat heidät väkisin. Muslimien mielestä nainen ei voi kieltäytyä seksistä miehen kanssa, jos nainen kutsuu miehen luokseen yöksi.

Ks. kulttuurikouluttaja Päivi Käri-Zeinin vastauksia kysymyksiin muslimimiesten seksikäsityksistä:
http://ohjelmat.yle.fi/hullu_juttu/paivi_kari_zein_vastaa

nainen ratissa kirjoitti...

Kuule sen takia, että tarinan kannalta ei oo vitunkaan merkitystä, vaikka ne ois olleet pieniä vihreitä miehiä metrisen kyrvän kera. Ja niitä naisia ei muuten ihan helpolla taatusti raiskailtu, olivat sevverran mun tyylisiä. Painu johonkin muuhun blogiin muslimioppeines (joita ne ei muuten olleet, vaikkei se sinulle tai kellekään muulle kuulu).

Mikko Ellilä kirjoitti...

"Kuule sen takia, että tarinan kannalta ei oo vitunkaan merkitystä, vaikka ne ois olleet pieniä vihreitä miehiä metrisen kyrvän kera."

Väitätkö tosissasi, että miehen kulttuuritausta ei vaikuta naisen todennäköisyyteen joutua miehen raiskaamaksi?

Väitätkö siis, että muslimimiehet eivät raiskaa heidän kanssaan dokaavia naisia suuremmalla todennäköisyydellä kuin länsimaiset miehet?Ja niitä naisia ei muuten ihan helpolla taatusti raiskailtu, olivat sevverran mun tyylisiä.

Väitätkö naisen raiskatuksi tulemisen riskin riippuvan ensisijaisesti naisen omasta vahvuudesta eikä miehen aggressiivisuudesta?

nainen ratissa kirjoitti...

Mä en sit lähde tälle tielle ollenkaan.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Miksi et kykene keskustelemaan asiasta, josta itse kirjoitit blogipostauksen?

Onko sinulla joku sellainen periaate, että kieltäydyt myöntämästä rikollisuuteen liittyviä tilastollisia tosiasioita? Miksi?

nainen ratissa kirjoitti...

Koska en kirjoittanut postausta rikollisista tilastoista, enkä todellakaan anna sinun muuttaa blogiani sinun blogiksesi.