lauantaina, toukokuuta 19, 2007

Teinipaineita

Nykyään on hirveästi juttua nuorten naisten ulkonäköpaineista, mutta kun itsellä ei lähipiirissä teinityttöjä ole, niin suorat kokemukset asiasta ovat aika vähissä. No, tänään sain vahvistusta asialle...

Särkänniemessä oli NRJ-konsertti, ja teiniä kaupungissa riitti. Monet olivat nuoren ikänsä vuoksi vanhempien kanssa liikkeellä. Kuljetin kahta tällaista seuruetta. Ensimmäisessä kyydissä tytär valitti äidilleen, ettei voi mennä kylpylässä uimaan, kun hänellä on niin paksut nilkat. Tyttö oli ehkä 14 ja ihan hoikka tapaus.

Toinen kyyti sisälsi sisarukset vanhempineen. Vanhemmat juttelivat ohimennen jotain kävelylenkeistään, johon tyttäret: "Kyllä teidänkin pitäis alkaa hölkätä. Se polttaa rasvaa paljon tehokkaammin kuin kävely." Pimut olivat 13-ikävuoden kieppeillä ja vanhempansa ihan normaalipainoisia.

Kyllä kai sitä meillä 80-luvun nuorillakin oli omat ulkonäköpaineensa, mutta en muista kenenkään vältelleen uimista paksujen nilkkojen vuoksi - puhumattakaan kylpylästä. Rasvaprosenteista emme olleet kuulleetkaan, emmekä taatusti kehoittaneet vanhempiamme hölkkäämään. Kipeetä touhua.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sää ootkin jo vanha jarru! :)

Anonyymi kirjoitti...

Aina on teinit olleet kriittisiä ulkomuodostaan. Jo mm. mesopotamiassa vuonna miekka ja kilpi. Ja ennen sitäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskin kukaan anorektikoksi nilkkojensa takia rupeaa, puhetta vaan kun haluavat naistenlehtiä matkia. Sanoo entinen teinityttö.