maanantaina, huhtikuuta 24, 2006

Pitkät kyydit

Viime viikonloppuna sellainen taas vihdoin iski. Kyytitarjous Hotelli X --> J:kylään. Lähdin ilomielin, vaikka keskustassa olisi ollut tuottoisa lauantai-ilta. Mukavaa vaihtelua ajaa aamuyöllä tyhjää baanaa reilut 300 km. Ehtii sitä toistekin noita kaupungin sähinöitä katsella.

Taksikurssilla kyselimme kouluttajilta, miten usein noita pitkiä kyytejä osuu kohdalle. Noin kerran kuussa, kerrottiin. Itselläni tilanne on 3 pitkää kyytiä/5 kk (yli 150 euron kyytejä). Tiedän toki, että jotkut kyttäävät noita kyytejä tietyillä tolpilla, mutta miten usein teille kollegoille noita osuu? Ovatko nuo Helsingissä harvinaisempia kuin täällä "maalla"?

7 kommenttia:

Kimmo kirjoitti...

hmm. tammikuussa sain liitteen. nyt ollut yksi helsinki-kotka -reissu 147e. ei sen pitempiä.

Anonyymi kirjoitti...

Parhaillaan itselle sattunu 2 reissua päiväss, oma ennätys taitaa olla 4 kertaa viikon aikana. Näin siis oulussa.

Anonyymi kirjoitti...

Taitavat olla Helsingissä kuitenkin huomattavasti harvinaisempaa herkkua kuin teillä, jos suunnilleen 1/kk tahtia on lupailtu Tampereelle (ja melkein toteutunutkin kohdallasi). Itse oon ajanut reilun vuoden, ensin Helsingissä ja tästä keväästä lähtien myös Espoossa.

Täyttä viikkoa olen ajanut vain välillä, useimmiten tuuraan. Vuoroja kuitenkin varmaan noin 100 kasassa tähän mennessä, enkä mitään ns. laajennettua pääkaupunkiseutua pidempää ole saanut vielä ajaa. Kirkkonummi, Vihti, Hyvinkää, Tuusula, Järvenpää ja Porvoo, siinä pääväylien mukaan järjestyksessä lueteltuna suunnat, mihin olen päässyt käymään.

Luulen, että tuo on pelin henki pk-seudulla: pääosa ajoista pysyy Kehä III:n sisäpuolella tai välittömässä tuntumassa etenkin päivisin. Öisin tulee varmaan noita "puolipitkiä" vähän useammin, mutta olen kovin vähän ajanut öitä.

Mielelläni lähtisin milloin vaan pidemmälle, myös ns. tuottoisaan aikaan. Voisin ajaa tyytyväisenä pitkän kyydin jopa ravintoloiden purkuaikaan, vaikka mieluummin heittäisin ekan pitkän keikan muulloin kuin aamuyöstä. Ei tuntipalkan takia, vaan siksi että yöllä pitkästä matkasta ei nauttisi, koska se pitäisi ajaa "sinnittelemällä"... Porvoossa kävin niin, että se oli vika kyyti siihen vuoroon, lähtö klo 6 ja perillä vähän ennen kuutta aamulla. Pakko oli levätä parikymmentä minuuttia paikallisen huoltamon pihassa, ettei vaarantanut itseään ja muita tiellä liikkuvia...

Anonyymi kirjoitti...

Jos joku ihmettelee, että Kirkkonummen ja Vihdin välistä puuttuu Turunväylän suunta, niin lisättäköön, että sinne päin olen ajanut Lohjalle ja Hiidenvedelle asti. Ilmeisesti Hiidenvesi on vähän kauempana Helsingistä katsoen, joten se olisi kuulunut luetteloni osaksi...

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä Tampereelta "pisimmät" kyydit Seinäjoelle ja Parkanoon. Neljä vuotta takana ajelua (tosin aika lailla tuurailuhengessä), eli eipä noilla vielä liikoja kerskailla ;)

tuurari kirjoitti...

Itsellä ei mitään tolkuttoman pitkiä kyytejä (mittakaava täällä Lapissa on vähän eri luokkaa kuin Tsadissa) ole sattunut, mutta kolleegat kertoivat taannoin, että yhtenä talviyönä huudeltiin ulalla jos joku haluaisi lähteä Tuusulassa käymään... ja oli kuulemma sitten käynytkin.

Anonyymi kirjoitti...

5 pitkää kyytiä / 18kk

-M-