torstaina, helmikuuta 02, 2006

Kartalla

Monen mutkan kautta innosti minut kommentoimaan viimeistä merkintäänsä ja kirjoittamaan lisää kartoista ja opastuksesta.

Olen tosiaan ajanut nyt taksia parisen kuukautta, eli n. 35 vuoroa. Aika vähän, mutta riittävästi ettei tavallinen ajovuoro enää jännitä. Käytän kuitenkin edelleen (ja tulen käyttämään) melko paljon datapäätteen karttaa. Vaikka osoitteen sijainti olisi noin suurinpiirtein minulla tiedossa, kontrollifriikkinä katson etukäteen kartasta tarkan pisteen, minne ollaan menossa.

Viime aikoina olen asiakkaan hypätessä kyytiin jättänyt kartan käytön aivan viime tinkaan, jos olen osannut ajaa osoitteen lähitienoille tietämättä aivan tarkkaa sijaintia. Miksikö? Koska jos en laita karttaa näkyville, asiakas juttelee mukavia, eikä ala neuvoa minua tyyliin "seuraavasta vasemmalle". Vaan jumaliste, kun kartta pamahtaa näytölle, niin silloin alkaa se perhanan neuvominen. Vaikka laitan sen kartan siihen näytölle JUURI SITÄ VARTEN, että osaan kääntyä oikeasta risteyksestä oikeaan aikaan. Yleensä nämä neuvojat vielä sanovat perillä osoitteessa mairealla opettajan äänellä: "Niin, TÄMÄ on nyt sitten Xxxxxkatu ja TÄMÄ on talo 17."
Älä saatana, ihanko totta! En ihmettele yhtään, etteivät vuosia ajaneet kuljettajat juuri käytä tuota karttanäyttöä, vaikka joskus olisi tarvettakin. Ellei aleta neuvoa, niin sitten saa kuulla miten lankomiehellä on paljon hienompi laite, joka oikein jutteleekin...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sama ilmiö, jos erehtyy kysymään reittiä. Joillekkin riittää, kun kysyy mennäänkö tuolta vai tuolta. Ainakin pääkaupunkiseudulla on lukemattomia reittivalintoja, joilla ei ole matkan hinnan tai keston kannalta mitään välliä. "Kun valo vaihtuu, aja sitten suoraaan. Jos seuraavat valot ovat punaiset, pysähdy niihin. Ennen risteystä."

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kyselen vain, että tykkäisitkö huonoa jos lisäisin blogisi sivulleni kyläpaikkoihin? Vierailen täällä usein ja pidän jutuistasi!

nainen ratissa kirjoitti...

Ole hyvä! (Lähes) kaikki julkisuus on hyvästä ;D

Anonyymi kirjoitti...

Haha, todellakin. Jos siinä se kartta näkyy niin joka ikinen kerta ruvetaan kertomaan kuinka isän serkun miehen vaimon isällä on hienompi laite joka oikein neuvoo perille. Sitten kysytään, että miksei meillä kyseinen laite sano mitään.