keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2007

Lapsellisia kyytejä

Kesällä Särkänniemen kyydit ovat osa Tampereen taksikuskien elämää. Lapsiperheitä tulee nähtyä laidasta laitaan. Päivänä eräänä oli sitä toista laitaa ja taksaritädillä oli hiha palaa...

Kolmen hengen perhe, tyttö n. 8 v, mukanaan sellainen hillittömän kokoinen puhallettava vasara. Ensimmäiseksi alkoi hirveä huuto, että nyt pitää saada Radio Rock ja volaa! Tulipa sillekin vahvistus, että viikonloppuöinä samaa asiaa kinuavat ovat 8-vuotiaan tasolla...

No, aloin kuitenkin etsiä kanavaa, toiveena saada pentu hiljaiseksi. Eikö silloin pamahda ilmapallovasarasta päähän! Vedin välittömästi tien sivuun ja ilmoitin, että nyt muuten lähti vasara peräluukkuun ja Mannaryyni-Anastasia vöihin loppumatkaksi. Oli muuten vähän vakavan oloiset vanhemmat, vaikka siihen asti kaikki oli ollut erinomaisen ihqu-pihqua. Varmaan juttelivat kotona, että olis ollu muuten niin ihana päivä, mutta se taksariämmä pilas kaiken...

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, mua alko naurattaa (sori). Mun lapset ei uskalla taksissa edes puhua ääneen, ne vaan kuiskii :-D

Anonyymi kirjoitti...

Voi perkeles, etten paremmin tuu ja sano! Oon ny lukenu näitä sun juttujas ja nauranu ja itkeny. Oon nimittäin ajanu itte 10v ja teen erelleenki hommia, joski pääleipäni otan muualta nykyään. Nainen ku kans oon, niin samaistumisrosentti on huikea... Että laitoon sun koneheni suosikkeihin ja meinaan poiketa jatkoski. ps.kummityttöni muksi mua jo kumivasaralla kärsäniemes reilun kymmenen vuotta sitten.

Timo kirjoitti...

Hmmh, ehkä se LAPSI olisi ollut parempi laittaa takakonttiin ja jättää vasara vanhemmille ja todeta "ja näin sitä käyttäydytään oikeasti taksissa" :)

Unknown kirjoitti...

Hehh... Tätäkin blogia tullu ny aikas pitkään luettua ja lukeutuu kyl ehdottomasti suosikkeihini.. Hyvä säkä et erään poliisiblogin kautta tänne törmäsin :) Mukavaa lueskeltavaa.

Mariett kirjoitti...

Noi leluvasarat pitäs kieltää lailla, olen itsekkin kerran jos toisenkin polttanut pyllyni niiden kapineiden (sekä niitä heilutelleiden kakaroiden) kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

muissakin töissä huomaa välillä että lasten tai pikemminkin vanhempien outoa käytöstä. kahvilassa eräänä päivänä pieni lapsi kaatoi juomaa tms. pöydälle ja sanoi äidilleen että äiti mä sotkin, täytyy hakea paperia ja pyyhkiä. äiti siihen että kyllä henkilökunta sitten siivoaa.

ei silä, etteikö henkilökunta siivoaisi, mutta kyllä mun mielestä lapsesta itsestään nousevaa siistimisen ideaa sopisi kannustaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eheh...:) :) Ihan oikein pikkutyrannille. Pitää toivoa, että satut taksiksi Tampereen-matkalla.

Anonyymi kirjoitti...

Olen lukenut pitkään blogiasi, nyt jätän kommenttia.
Olen entinen tamperelainen ja kirjoituksesi saavat todellisen kaipuun Tampereelle mieleeni. Kirjoituksesi Pispalanharjusta ja kuvat sieltä ovat todella upeita! Ehkä sinne joskus vielä pääsen takaisin :)

Anonyymi kirjoitti...

Mulla sama juttu kuin edellisellä kommentoijalla, juttujasi lukiessa tulee taas ikävä tampereelle. Kiva että jaksat kirjoittaa vielä, monella näyttänyt into hieman hiipuneen.

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa, Mannaryyni-Anastasia :D Koukuttavaa tekstiä, tuli luettua kaikki merkinnät kerralla läpitte. Jatka samaa tahtia :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuten joku tuolla jo edellä mainitsi, niin muksu vaan takakoppaan. Kyllä se siitä sitten hiljenee. Tuntuu siltä, että nykyään lähes kaikki kakarat on pilalle hemmoteltuja eivätkä osaa käyttäytyä sitten missään.

Anonyymi kirjoitti...

Mannaryyni-Anastasia taitaapi olla lainaus vitutusblogista