maanantaina, lokakuuta 16, 2006

Tarjous, josta ei voi kieltäytyä...

Tässä duunissa saa varautua kaikenlaisiin kysymyksiin ja ehdotuksiin. Joskus asiakkaat menevät henkilökohtaisuuksiin. Silloin on vain yritettävä olla neutraali ja vastailla jotakin ympäripyöreää. Yleensä henk.koht. kysymykset koskevat mahdollisia opintojani, perhesuhteitani, nimeäni (kerron aina toisen nimeni...), asuinpaikkaani...

Kinkkisin aihe tuntuu olevan tuo lisääntymispuoli. Helpointa olisi vastata kysymykseen "Onko sinulla lapsia" valehtelemalla, että on. Silloin voisi yhdessä asiakkaan kanssa päivitellä hymyilevällä äänellä, miten mukavia lapset ovat. Tai miten mahdottomia. Mutta sekin hymyilevällä äänellä, ehdottomasti.

Minulla nyt kuitenkin on tapana vastata tuohon kysymykseen kieltävästi. Lähes poikkeuksetta tulee vastakysymys: "Miksei?" tai: "Onko suunnitelmissa?" Tässä kohtaa katson hyvin tarkkaan, kelle olen vastaamassa. Mikäli vastassa on konservatiivinen perinteisen perhemallin kannattaja, vastaan: "Saa nyt nähdä". Sen jälkeen keskustelu jatkuu asiakkaan yksinpuhelulla perhe-elämän ihanuudesta ja loppumatka sujuu seesteisessä tunnelmassa. Mikäli havaitsen asiakkaassa poikkeavaa keskusteluhalukkuutta sekä älyä, vastaan rehellisesti, ettei lisääntyminen ole suunnitelmissa. Arvioni on osunutkin usein oikeaan ja monesti on oikein harmittanut tiputtaa mielenkiintoinen keskustelukumppani pois kyydistä.

Viime viikonloppuna keskustelu aiheesta sai mielenkiintoisen käänteen:

Mies (pitkän elämäntarinan jälkeen): Onko sinulla lapsia?
Nainen ratissa: Ei ole.
Mies: No oletko ajatellut hankkia?
Nainen ratissa: *hetken miettiminen & pikainen arviointi* Ei ole suunnitelmissa. Minuun ei ole asennettu sitä sellaista biologista kelloa.
Mies: Ai, no moniin naisiin on. *Pitkä selostus vauvakuumeisista naisista & miehen useista lapsista useiden eri naisten kanssa* Mikäli joskus muutat mielesi, niin ota minuun yhteyttä. Olen aivan loistavaa geenimateriaalia. Et joutuisi pettymään.

8 kommenttia:

Miira kirjoitti...

"Lapsellisilta" ei kuitenkaan koskaan kysellä, että miksi ihmeessä rupesit lisääntymään. Hmph. ;-)

Liltie kirjoitti...

Oisit ajanu sen johonkin hedelmöitysklinikalle, niin ois saanu luovuttaa niitä mahtavia geenejään :)

Anonyymi kirjoitti...

Ah, niin tuttu keskuteluaihe... H*** ako se muille kuuluu että kuinka monta ipanaa taksarilla on! Mieskolleegalla on 10!

antitäti kirjoitti...

:D :D! Varmaan repesit ihan täysin :D! Mä ainakin olisin. Eihän tuollaista *voi* sanoa vakavalla naamalla... Eihän???

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin ilmottaa et sul on haamupäivityksiä aika tiuhaan tahtiin :)
Mun suosikit listalla tosiaan päivittyy ja sit tulen into piukkana lukee ja harmitus... uutta ei olekaan tullu :(

nainen ratissa kirjoitti...

Outoa. Blogi-info ei kuitenkaan näytä blogin päivittyneen: http://www.blogilista.fi/info.php?id=3530
Blogilistanko kautta seuraat päivityksiä?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kysyn jokaiselta lisääntyneeltä joka ihmettelee lapsettomuuttani, että miksi pulauttivat omamsa. Todella harvoin osaavat vastata yhtikäs mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Huh huh! Jumalan lahja luomakunnalle .. Tai ehkä jopa itse koko luomakunnan napa. Onneksi eivät kuitenkaan ole jatkuvaa seuraa tuommoiset.