sunnuntaina, syyskuuta 27, 2009

Tautisia aikoja

Näinä tautisina aikoina ottaa erityisen paljon aivoon asiakkaat, jotka eivät ota huomioon muiden terveyttä. Tyypillinen tapaus on asiakas, joka juttelee etupenkiltä kavereilleen takapenkille. Pää on siinä sitten just sopivasti kääntyneenä kuljettajaa kohti ja siinä onkin mukava samalla vaikka aivastaa tai yskiä. Joiltakin lentää sylki ihan vaan puhuessa riittävän pitkällä.

Viime yönä eräs flunssainen & humalainen asiakas ällötti erityisesti. Hänen pankkikorttinsa oli sellaisessa muovisessa kotelossa (joiden funktiota en ymmärrä), jotka ovat aamuyön liikuttuneessa tilassa monelle hyvin haasteellisia. Kotelossa on siinä päällä kolo, josta korttia voi avittaa ulos. Tämä älyn jättiläinen puhui puhelimessa toinen käsi varattuna, joten hän päätti työntää kortin kotelosta kielellään. Olipa todella ihanaa vastaanottaa kuolainen maksuväline.

Jossain vaihessa puhuttiin, että taksinkuljettajalla olisi oikeus kieltäytyä kuljettamasta H1N1-virusta sairastavan henkilön kuljettamisesta. Just. Sikainfluenssan kantajathan merkataan punaisilla nauhoilla ja kuljetetaan Viikinsaareen kuolemaan...

1 kommentti:

korppi kirjoitti...

"Hänen pankkikorttinsa oli sellaisessa muovisessa kotelossa (joiden funktiota en ymmärrä)"

Minä taas ymmärrän niiden varsin yksinkertaisen funktion. Kortit, olivatpa ne sitten lompakon korttitaskuissa tai joskus ihan vain taskuissa, tuppaavat minulla ainakin kulumaan. Toisin sanoen siis varsinkin kortin etupuoli (toisinaan myös takapuoli) kuluvat ilman koteloa helposti niin, että etukortissa olevat tiedot (pankkikortissa siis esim. nimi, jonka mukaan vaikkapa kaupan kassat tarkastavat, onko kortin käyttäjällä sama nimi kuin sen omistajalla) eivät näy ainakaan selvästi, jos ollenkaan.

Muutamissa korteissani, jotka ovat ihan vain olleet korttitaskuissa toisia korttia vasten, on kortin takapuolikin kulunut niin, että sitä höylätessä ei kone olekaan enää tunnistanut korttia.

Tämmöisiä ongelmia ei ole ollut pankkikortin kanssa sen jälkeen kun muutama vuosi sitten jouduin vaihtamaan kortin ennenaikaisesti, kun se oli niin lahjakkaasti kulunut, ja uuden mukana sain ilmaisen muovikotelon :)