tiistaina, lokakuuta 07, 2008

Taksi vai ei?

Päivän "taksiuutinen".

Joka ainut yö kaupungilla liikkuu ihmisiä, jotka ovat niin pää jäässä, etteivät tiedä mikä on taksi ja mikä on siviiliauto. Ystävät puhuvat, miten saavat pitää auton ovet lukossa, jos hakevat pikkujouluista miehensä/vaimonsa, kun humalaiset luulevat taksiksi ja yrittävät tunkea sisään. Taksina saan pitää pahimpaan ruuhka-aikaan ovet lukossa, kun ihmiset pyrkivät kyytiin liikennevaloissa ja säikäyttelevät siten asiakkaitani. Kerran yksi nainen jopa pillahti itkuun, kun auton ovi avattiin ja joku yritti ängetä autoon. Taksitolpalla teinit availevat jo varatun taksin ovea ja huutelevat asiakkaalleni: "Minne oot menossa!?" Eräs ystävättäreni istui kerran "taksin" kyydissä, kun äkillisen selvän hetken tultua huomasi, ettei autossa ollutkaan taksamittareita ja otti jalat alleen. Onneksi pääsi karkuun.

Että voisko pikkasen rajoittaa sitä kännäämistä? Ihan sen verran, että löytyis joku alkeellinen järki ja käytöstavat tähän touhuun. Katsotaan, onko siellä auton katolla yleensäkin se banaani eikä temmota vieraiden autojen ovia auki, vaan mennään sinne tolpalle odottamaan vuoroa - tai saamaan turpaansa, jos kerta ollaan niin perseet. Sekin voi olla joskus ihan hyvä opetus.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä, kohtuulliset juomatavat kunniaan.

On käsittämätöntä, että Suomessa humala on lähes aina hyväksyttävä selitys kaikenlaiselle mokailulle.

Anonyymi kirjoitti...

Aamen.

Anonyymi kirjoitti...

Viina on viisaitten juoma, mutta viinaa juomalla ei viisastu!

Anonyymi kirjoitti...

Juurikin näin. Mahtaakin hävettää ilmoittautua uhriksi kun on niin kännissä ollut ettei erota taksia siviiliautosta. Ja tottahan sekin on että viina on viisaiden juoma: kun tyhmille annetaan viinaa niin tätä siitä seuraa.

Taksinkuljettajan näkökulma tähän on kyllä asiallinen niinkuin blogisi yleensäkin, seuraan sitä säännöllisesti. Keep up the good work! :)