torstaina, maaliskuuta 20, 2008

Kansainvälistä meteorologiaa

Te kaikki tiedätte, millainen viiden kuukauden marraskuu tämä talvi on ollut. Nyt alkaa jo aurinko pilkahdella ja käpyrauhaset heräillä, mutta vielä pari kuukautta sitten tilanne oli toinen.

Säätila vitutti kaikkia kuin pientä oravaa (sitäkin vitutti ihan takuulla!) ja taksikuskit - minä mukaan lukien - olivat varmasti korviaan myöten täynnä jatkuvaa kitinää säästä ja miten on kummallinen talvi ja ei miesmuistiin ja miten maailmanloppu tulee just.

Juuri sellaisena päivänä kyytiini nousi amerikkalainen herrasmies, joka oli kelistä huolimatta kovin hyvällä tuulella - ja alkoi mokoma puhua säästä. Minua ei moinen aihe hirveästi sinä päivänä sytyttänyt, joten murahtelin vain "really?" ja "yeah"-kommentit oikeisiin kohtiin. Kunnes pääsimme herran kotimaan säähän...

Mister: "I'm from Boston and we have this saying: 'If you don't like the weather, just wait a minute.' 'Cause the weather changes so fast, you know."
Nainen ratissa: "Ok. We also have saying about the weather here in Tampere: 'If you don't like the weather, get used to it.'"
Mister: *nauraen* "Really?!"
Nainen ratissa: "No. Just made it up."

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos sinulle värikkäästä kerronnasta. Vierailen silloin tällöin blogissasi, joten ojenna sinulle kunniamerkin.

Toimistoblondi kirjoitti...

En voi kuin kompata edellistä. ;D Kirjoitat pirun osuvasti.

terv. ajokortiton

Anonyymi kirjoitti...

Tämä blogi on mainio. Lisää kirjoituksia!

Anonyymi kirjoitti...

Vakituisena taksimatkustajana ja entisenä Sampopankin asiakkaana haluan Sinun blogisi välityksellä lausua kiitokseni koko Suomen takseille:

Teidän palveluunne voi *aina* luottaa toisin kuin niin monen muun!

-nimim. kiitollinen asiakas

Anonyymi kirjoitti...

Heh, nasevasti sanottu. :-) En tajua ihmisiä, jotka jaksavat aina taivastella säätä. Mitä väliä sillä on sataako vai paistaako? Ja miten joku voi muistaa, millainen sää viime kesänä oli? Ilmastonmuutos on sitten asia erikseen. Siitä pitääkin puhua ja olla huolissaan.