perjantaina, tammikuuta 25, 2008

Haasteellinen keli

Joskus menneessä elämässäni jouduin hetken kestämään työorganisaatiota, jossa asioista ei puhuttu oikeilla nimillä. Mm. ongelmatilanteita, joista ei ollut mitään mahdollisuutta selvitä kunnialla, nimitettiin "haasteellisiksi".

Sattuipa kerran herra isoherra ajamaan pääkallopaikalta matalaan toimipisteeseemme kovassa lumimyräkässä. Ilmoitti perille päästyään kelin olevan pirun paskamainen. Minä siihen, että minusta se on pikemminkin haasteellinen... Todennäköisesti sain tuosta lausunnosta taas yhden viivan lisää meriittilistaani.

Eilen kelin piti olla perin haasteellinen. Tulihan sitä lunta vaakasuoraan, mutta mitään suurempaa hämminkiä ei näyttänyt syntyvän. Lähdin töihin pari tuntia normaalia aikaisemmin, kun ajattelin iltapäivän ruuhkan olevan aikamoinen - niin liikenteessä kuin taksitilauksissakin. Yllätykseni oli melkoinen. Tiet olivat hyvässä kunnossa, tilauksia ei ollut datalla lähellekään ruuhkaksi asti ja liikenne kulki klo 16-18 huomattavasti normaalia iltapäivää sutjakammin.

Minulla on yksi ainut selitys tarjota tähän. Suuri osa sellaisista autoilijoista, joiden ei ollut ihan pakko lähteä liikenteeseen, jäivät kotiin tai käyttivät joukkoliikennettä - hirmuisen lumimyrskyn pelossa. Jos tällaisella keinolla saadaan liikenne toimimaan, niin lisää myrskyvaroituksia, kiitos! Mieluusti vielä perjantai-iltapäiville. Saa tulla oikeakin lumimyräkkä! Minä kun satun pitämään haasteista - ja myrskyistä.

Ei kommentteja: