lauantaina, joulukuuta 15, 2007

Vittuaks tööttäät, tolppahomo!

Disclaimer: Tässä tekstissä termi "ääliö jalankulkija" tarkoittaa aikuista, fyysisesti tervettä henkilöä. Ei lasta, ei vanhusta, ei liikuntarajoitteista.

Pääosin yöllä töitä tehdessäni olen huomennut tämän kahden vuoden aikana erään asian muuttuneen. Mennään taksilla sivusi asiaa viimeisessä kirjoituksessaan.

Jalankulkijat. Ääliöt sellaiset. Niiden käytös on muuttunut röyhkeäksi, aggresiiviseksi ja jopa vaaralliseksi. En minä punaista päin kävelemistä vastaan ole. Minun puolestani sitä saa tehdä niin paljon kuin huvittaa, kunhan katsoo ETTEI AUTOJA TULE! Mutta kun ei katsota.

Hämeenkadun poikki ajaessa saa lähes poikkeuksetta hiljentää punaisia päin kävelevien jalankulkijoiden vuoksi. Myös päivällä. Yöllä punaisia päin kävellään porukalla. Ja h-i-t-a-a-s-t-i. Mitään kiirettä ei ole. Joskus auton eteen jäädään tekemään jotain omituisia jou-man-liikkeitä. Töötätä näille tyypeille ei auta. Kansainvälinen käsimerkki on lievä palaute. Yleisempää on, että torven soitosta tulee monoa puskuriin tai muualle.

Vihamielisyys lisää vihamielisyyttä. Olen kuullut muutaman kollegan tölväisseen tahallaan näitä ylimielisiä tiellä heilujia. Yksi tähtäsi huolella ja sai ajettua erään varpaiden yli. Itse sain yllätettyä yhden kääntyessäni Rautatienkadulta Hämeenkadulle. Ajoin puolen metrin päähän punaisia päin kävellyttä ja painoin torvea. Saattoi tulla löysät housuun. Toivottavasti.

Itse en todellakaan puhdas pulmunen liikenteessä ole, mutta pysykää nyt jumaliste ihmiset hengissä edes jouluun asti, älkääkä hyppikö ehdoin tahdoin auton alle. Ei minua ääliön henki huoleta - menehtyminen voi olla ihan hyvä asia evoluution kannalta - vaan se taakka minkä yliajanut joutuu kantamaan loppuikänsä ääliön vuoksi. Hiukan siis kunnioitusta peliin puolin ja toisin, kiitos!

6 kommenttia:

katriina kirjoitti...

Ihmishirviä <3

Anonyymi kirjoitti...

Puhut edelleen asiaa,,nyt puidaan että autoilijat ei anna jalankulkijoille tilaa ok ,ehkä päivällä,,mutta YÖ muutaa kaiken.Vittu mitä paskaa noi lööpit,,Menköö koittaan pe -la yöllä,,vaikka se kuuluisa itsenäisyyden mäki.Ittelle tuli siinä hemmo eteen ja pysäytti rummutti nokkapeltiin.Avasin ikkunan ja vetäsin samantien vitosen nenään hah ja mukava mieli.

Anonyymi kirjoitti...

mä pidin suomalaisia taksikuskeja tosi mukavina ja hyvin ajavina, nyt kun oon lukenut tätä sun blogia, on mieleni kääntynyt ja mietin, uskallanko enää taksia ottaakaan. mielummin sitä kaverille maksaa, vaikka vähän enemmän, kun pelkää että millon mennään ylinopeutta ja millon taksikuski ajaa jonkun päälle ja millon taksikuski alkaa vittuilla asiakkaalle.

nainen ratissa kirjoitti...

^Joo, hyvää joulua sullekin, sisälukutaidoton. Vuoksesi häipyy anonyymien kommentointioikeus taas hetkiseksi...

Unknown kirjoitti...

En voi sietää tuollaisia autoilijoita, jotka väkisin yrittävät ajaa päälle, jos olen ylittämässä tietä ja valot vaihtuvat autoilijalle vihreäksi. Ammattiautoilijat, ja etenkin taksit ovat noista pahimpia. Jos auto yrittää tulla päälle, olen ottanut tavaksi pysähtyä sen eteen hetkeksi. Jos ei auta, napakka ja voimakas läimäytys avokämmenellä konepellille, niin jo tepsii. Vielä parempi, jos sen pääsee tekemään auton katolle, siitä kuuluu niin kova ääni, ettäh!

nainen ratissa kirjoitti...

^No on sulla kanssa harrastukset. Mitä jos antaisit ihmisten tehdä työnsä rauhassa. Ja vähän joulumieltä ja joulurauhaa...