lauantaina, marraskuuta 17, 2007

Ootko sää vapaa?

Silloin tällöin asiakkaat haluavat, että vien heidät johonkin Hämeenkadun kebeb-paikoista ja odotan kun he hakevat ruokaa mukaan. Hiljaiseen aikaan viikolla tuo on ihan jees, mutta viikonloppuna yhtä helvettiä.

Ensinnäkin, vaikka odotustaksa pyörii, siinä grillillä notkuessa tienaan paljon vähemmän kuin ajaessani reippaasti kyytejä. Toiseksi, ne kaikki 300 muuta ihmistä odottavat jonoissa kylmissään taksia, kun minä odotan että asiakkaani saavat ruuat noudettua (jotka he olisivat voineet hakea ENNEN taksiin nousemistaan).

Ärsyttävintä kuitenkin on se, että saan lukita taksin ovet ja silti vastata ikkunaan koputtaville 10 minuutin aikana noin 12 kertaa kysymykseen: "Onko tää taksi vapaa?" Juu, toki on vapaa! Meillä takseilla on tapana seisoskella minuuttitolkulla keskellä jalkakäytävää pahimpaan ruuhka-aikaan odottelemassa että joku tulisi kysymään ollaanko me vapaita! Argh!

4 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Lueskelin näitä merkintöjä välillä tyrmistyen ja välillä hihitellen. Itse matkustan taksilla erittäin harvoin ja yleensä yritän jutella jotain, mutta kuskit ovat olleet hiljaisen puoleisia.

Marja-Leena kirjoitti...

Itsekin matkustelen taksilla aika harvoin.Helsingistä meille maksaa noin 45.Nuorena naisena halusin ehdottomasti joko taksikuskiksi tai rekkakuskiksi.Kumpikaan ammattitoiveeni ei toteutunut.En päässyt Hesan katukuulustelusta läpi ja tästä on aikaa noin 25 vuotta.

Tätä blogia on ollut kuitenkin riemastuttava lukea - ei ihme että se on kohonnut koko Suomen blogilistalla korkealle sijalle.Kun siihen jossain linkissä vahingossa törmäsin ja luin muutaman.(Ensimmäinen taisi olla "veli maksaa") niin sitten luinkin kaikki merkinnät alusta alkaen.(En tosin kaikkia kommentteja.Hauska lukea mitä Tampereella tapahtuu.Minulla asuu täti ja yksi serkku siellä samassa kaupungissa. Jatka merkintöjesi pitämistä.Terveisiä pääkaupunkiseudulta.T: M-L

nainen ratissa kirjoitti...

Kiitos! Tällaiset kommentit kannustavat taas jatkamaan ihan uudella innolla. Eiköhän tuolta pikkujoulujen ihmeellisestä maailmasta löydy taas tarinoitavaa.

Juha kirjoitti...

Hauskaa näin ulkopuolisesta, mutta ei varmaankaan taksikuskista. Olen joskus jutellut naispuolisen taksikuskin kanssa ihan livenäkin ja melkoisia tarinoita löytyi :)

Tsemppiä jatkossa!